Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore kijkt iets positiever vooruit

SBM Offshore kijkt iets positiever vooruit

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore verwacht dit jaar iets meer winst te maken op een hogere omzet dan waar het eerder van was uitgegaan. De maritiem dienstverleners verhoogde zijn prognoses na beter dan verwachte halfjaarcijfers. Topman Bruno Chabas zei in een toelichting dat SBM een "periode van significante groei" doormaakt, geholpen door gunstige ontwikkelingen bij diepwaterprojecten.

De beursgenoteerde onderneming rekent nu op meer dan 2 miljard dollar aan omzet en een bedrijfsresultaat van ruim 750 miljoen dollar. Dat was circa 2 miljard dollar omzet met een bedrijfsresultaat van om en nabij de 750 miljoen dollar. Deze prognose is op basis van de boekhoudmethode 'directional'.

Vooral de divisie Turnkey is een belangrijke aanjager van de groei. Hier was in de eerste zes maanden van het jaar op jaarbasis sprake van meer dan een verdubbeling van de opbrengsten. Bij Lease and Operate, de grootste tak van SBM, was sprake van een geringe daling van de omzet.

Omzet

De omzet van de onderneming in de meetperiode steeg met 19 procent tot 965 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat viel wel 38 procent lager uit op 399 miljoen dollar. SBM wijst onder meer naar eenmalige posten die het resultaat een jaar eerder nog stuwden.

SBM heeft op jaarbasis ook meer werk op de plank liggen. De onderneming heeft in totaal voor 20,1 miljard dollar aan opdrachten in de pijplijn zitten. Dit jaar alleen hengelde het bedrijf tot nu toe 6,3 miljard dollar aan nieuw werk binnen.

In de langslepende corruptiezaak in Brazilië wacht SBM nog altijd op de formele intrekking van het Braziliaanse federale parket (MPF) van een rechtszaak die eind 2017 tegen het bedrijf was aangespannen. Daarmee zou een eerdere schikking die werd getroffen met staatsoliebedrijf Petrobras van kracht worden. SBM benadrukt dat deze kwestie geen invloed heeft op een ander akkoord met autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land, waardoor SBM zich weer verzekerd wist van zakendoen met Petrobras.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 19 apr
    125,400
    -0,16% -0,200
  2. SBM Offshore 19 apr
    14,560
    +0,69% +0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links