Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Heijmans goed begonnen aan jaar'

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans is goed begonnen aan het jaar en de impact van de coronacrisis lijkt vooralsnog minder dan gevreesd. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van de bouwer.

Heijmans zei dat de omzet en het resultaat in de eerste drie maanden hoger waren dan een jaar eerder, zonder concrete cijfers te melden. Het bedrijf verklaarde weinig impact te hebben gemerkt van het coronavirus op projecten en de financiën en zei goed gepositioneerd te zijn om de crisis het hoofd te bieden. KBC wijst wel op onzekerheid voor de bouwsector door de stikstof- en PFAS-problematiek. Het advies voor Heijmans staat op accumulate, met een koersdoel van 9,50 euro.

ING stelt dat Heijmans met een vrij geruststellend bericht naar buiten is gekomen. Het is volgens de bank duidelijk positief dat de impact van corona tot dusver erg beperkt is. De financiële positie van het bedrijf is gezond, aldus ING. Het advies is buy, met een koersdoel van 10,50 euro.

Het aandeel Heijmans noteerde vrijdag omstreeks 10.15 uur een plus van 5,5 procent op 6,68 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr DWS groter in Heijmans
  2. 18 mrt Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 8 mei 2020 10:52
    De impact van corona is in Nederland in alle sectoren ongelooflijk meegevallen, vooral vergeleken met overige EU landen en de rest van de wereld.

    Zo is de industriele productie in maart maar 2.4% gedaald en zoals het nu lijkt in april weer 7.5% gestegen ten opzichte van vorig jaar dus een zeer gezonde groei ondanks corona.

    Ook de dienstensector is in Nederland ondanks of misschien dankzij? de intelligente lockdown in maart maar met 3.2% gedaald en in april zoals het nu lijkt met 2.9% gedaald de prognose voor mei is een stijging van 9.8% (door de versoepeling van lockdown) dus wederom een gezonde groei.

    Het lijkt erop dat de Nederlandse economie dit jaar ondanks corona met 3% kan stijgen en volgend jaar wordt een stijging verwacht van de NL economie van 4%

    Vergelijk dit met het buitenland, een gemiddelde daling van de industriele productie aldaar van 40% over maart en april terwijl de dienstensector nog veel harder geraakt wordt met gemiddeld een daling van 60%.

    Zoals het zich nu laat aanzien komt er een grote wereldwijde krimp van de economie van rond de 18% over 2020, terwijl in Nederland (als enige land) de economie wel zal stijgen of in het ergste geval een lichte krimp zal laten zien van maximaal 1.2%

    Rest mij te zeggen in diepe bewondering over nostra Nederland.

    Nostra Nederland, leve de koning, leve Rutte, hoezee houzee.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

16,820 19 apr
-0,380 -2,21%
Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links