Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vertrouwen kleine ondernemers VS gekelderd door crisis

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van kleine ondernemers in de Verenigde Staten is vorige maand zeer sterk gedaald door de coronacrisis. Dat meldde brancheorganisatie National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex kelderde in maart naar een stand van 96,4 van 104,5 in februari. Dat was de sterkste daling ooit gemeten, aldus NFIB. Door de crisis zijn veel bedrijven in de VS gesloten en wordt personeel op straat gezet. Met name kleine ondernemers krijgen rake klappen en veel faillissementen dreigen. De organisatie meldde onlangs al dat 92 procent van de kleine ondernemers negatief wordt geraakt door de pandemie. De Amerikaanse overheid heeft hen vele miljarden dollars aan hulp toegezegd om de crisis te overleven.

Bij NFIB zijn ongeveer 300.000 kleine ondernemers aangesloten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Studentenrekening 7 april 2020 13:09
    De kleine ondernemers krijgen allemaal een dikke vette lening met gunstige voorwaarden op de balans erbij. Weer een mooi nieuw doel om hard voor te werken de komende jaren.

    En het mooiste van alles. Raad eens aan wie ze die lening moeten terugbetalen? Aan de banken. En wat als ze niet kunnen betalen? Dan kunnen de banken ze kosteloos kwijt aan de FED. Dat is nog een makkelijk geld verdienen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links