Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiat Chrysler profiteert nog van Magneti Marelli

NEW YORK (AFN/RTR) - De Italiaans-Amerikaanse autobouwer Fiat Chrysler Automobiles heeft afgelopen kwartaal nog weten te profiteren van de bijdrage van zijn verkochte divisie voor hightech auto-onderdelen Magneti Marelli. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van het concern.

Magneti Marelli werd in oktober voor ruim 6 miljard euro verkocht aan investeerder KKR en auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei. Maar de deal wordt waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal van het huidige jaar afgerond. Daarom werken de prestaties nog door in de cijfers van het recente vierde kwartaal.

Fiat Chrysler zag in die periode de winst met 61 procent stijgen tot bijna 1,3 miljard euro. Dat kwam naast de bijdrage van Magneti ook door goede zaken in Noord-Amerika, verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het resultaat. Daar zijn onder meer de Ram 1500 en de Jeep Wrangler erg in trek. In Azië gingen de zaken beduidend minder goed en werd door een zwakke Chinese markt een verlies in de boeken gezet. Ook in Europa zat het tij tegen, onder meer door zwakke prijzen.

De opbrengsten dikten met 6 procent aan tot 30,6 miljard euro. Operationeel stond er een winst in de boeken van iets meer dan 2 miljard euro, 7 procent meer dan een jaar terug. Voor het huidige jaar rekent het bedrijf op een aangepaste operationele winst van minimaal 6,7 miljard euro. Dat is duidelijk minder dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Het aandeel ging in de Amerikaanse voorbeurshandel omlaag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links