Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei doorbreekt verliesreeks onder aanvoering banken

Nikkei doorbreekt verliesreeks onder aanvoering banken

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een stevige winst gesloten en de doorbrak daarmee een driedaagse verliesreeks. Vooral de Japanse banken en verzekeraars waren in trek in navolging van de stevige koerswinsten onder Europese en Amerikaanse branchegenoten. Ook de andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen overwegend vooruit. De Chinese beurzen bleven achter door de oplopende spanningen met de Verenigde Staten over de Chinese bedrijven die eigendom zijn of gecontroleerd worden door het Chinese leger.

De overwinning van de Democraten in de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in Georgia wakkerde daarnaast de hoop aan dat aankomend president Joe Biden gemakkelijker omvangrijke steunpakketten kan optuigen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. De bestorming van het Capitool in Washington door boze Trump-aanhangers had weinig impact op de beurshandel.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,6 procent hoger op 27.490,13 punten en bereikte tussentijds het hoogste niveau sinds augustus 1990. De sterke stijging van het rendement op Amerikaanse staatsobligaties door de verwachte hogere overheidsuitgaven, stuwde de Japanse banken en verzekeraars, die grote investeerders zijn in Amerikaanse schuldpapieren. De verzekeraars Dai-ichi Life Holdings en T&D Holdings stegen ruim 8 procent en de banken SMFG, Mizuho en Mitsubishi UFJ wonnen tot 5 procent.

Chinese telecombedrijven

In Shanghai noteerde de hoofdindex tussentijds 0,4 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde ook 0,4 procent. De Kospi in Seoul dikte 2,5 procent aan en de Australische All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,6 procent bij.

Op de Hongkongse beurs zakten China Mobile, China Telecom en China Unicom Hong Kong tot 8 procent. De beurs in New York gaat de noteringen van de drie grote Chinese telecombedrijven toch schrappen. De drie bedrijven worden als een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS beschouwd. De regering-Trump overweegt ook het Chinese webwinkelconcern Alibaba (min 4 procent) en internetbedrijf Tencent (min 4 procent) op een zwarte lijst te zetten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.460,08 24 apr
+907,92 +2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links