Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twee bestuursleden verlaten LeasePlan

AMSTERDAM (AFN) - Bestuursleden Franca Vossen en Yolanda Paulissen verlaten het Nederlandse autoleasebedrijf LeasePlan. Vossen was risicodirecteur en Paulissen directeur investor relations en strategie. De reden van hun vertrek werd in een verklaring niet genoemd, maar het is volgens de leasemaatschappij met wederzijdse instemming gebeurd.

Ook wil de raad van commissarissen de bestuursstructuur kritisch tegen het licht houden. De uitkomsten van een onderzoek daarnaar worden op termijn bekendgemaakt.

Het in 1963 opgerichte LeasePlan is een van de grootste leasemaatschappijen in de wereld, met een jaaromzet van dik 9 miljard euro en bijna 2 miljoen auto's in meer dan dertig landen. Het bedrijf was in het verleden een aantal jaar in handen van onder meer ABN AMRO en Volkswagen, waarna het in 2016 werd overgenomen door een consortium met onder andere pensioenuitvoerder PGGM. LeasePlan wilde vorig jaar naar de beurs, maar trok die plannen in nadat de aandelenmarkten wereldwijd flinke verliezen optekenden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links