Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht hogere opening Wall Street na ww-cijfers'

'Licht hogere opening Wall Street na ww-cijfers'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag licht hoger te openen, nadat indicatoren eerder op de dag nog op verlies wezen. Beleggers verwerken meevallende cijfers over nieuwe steunaanvragen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd is er nog altijd geen politieke doorbraak in de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans steunpakket om de economie te stutten. Ook kwam een reeks bedrijven met kwartaalcijfers.

In Washington probeert minister van Financiën Steven Mnuchin de Democraten in het Congres achter een nieuw biljoenenpakket voor economische stimulering te krijgen. Veel dichter zijn de twee partijen elkaar niet genaderd, terwijl ze zichzelf een officieuze deadline voor een akkoord hebben gesteld op vrijdag.

Uit de Amerikaanse hoofdstad kwam ook bemoedigend nieuws. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering viel afgelopen week beduidend lager uit dan in de voorgaande weken, na twee weken van lichte stijgingen. Het aantal van net geen 1,2 miljoen WW-aanvragen was ook veel lager dan economen in doorsnee hadden voorspeld.

Bedrijf achter Burger King boekte lagere omzet

Bij de bedrijven lijkt Bristol-Myers Squibb een hogere opening tegemoet te gaan. De farmaceut verhoogde ondanks een kwartaalverlies zijn verwachtingen omtrent de winst voor heel het jaar. Daarnaast behaalde het concern een belangrijke overwinning in een patentzaak rond het medicijn Eliquis, een belangrijke aanjager van groei.

Restaurants Brands International, het bedrijf achter onder andere Burger King, boekte het afgelopen kwartaal een kwart lagere omzet omdat veel filialen tijdelijk moesten sluiten. Mediaconcern ViacomCBS kampte met gekelderde advertentie-inkomsten die voor een lagere omzet zorgden, maar presteerde wel beter dan waar Wall Street op rekende.

Andere bedrijven die de boeken openden waren hotelgroep Hilton Worldwide Holding, concertorganisator Live Nation en farmaceut Mylan. Na de slotbel komt onder andere techbedrijf Uber met cijfers.

Woensdag boekten de belangrijkste graadmeters op Wall Street nog afgemeten winsten. De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent hoger, op 27.201,52 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent tot 3327,77 punten en techbeurs Nasdaq klom 0,5 procent naar een nieuwe recordstand van 10.998,40 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 6 augustus 2020 18:00
    Frankvl : Ben elke dag met stomheid geslagen vanwege die hoge indices. En ja, dat gevoel heb ik al sinds 2009!

    M.a.w; je zit al sinds 2009 nier meer in de beurs en wacht nog steeds op de grote val ervan. Ja vroeg of laat ga je gelijk krijgen en je hebt dan wel aardig wat geld laten liggen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links