Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint lager aan drukke cijferdag'

'AEX begint lager aan drukke cijferdag'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag waarschijnlijk licht lager. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met kleine verliezen te beginnen. Op het Damrak staat beleggers opnieuw een drukke cijferdag te wachten met resultaten van onder meer de AEX-bedrijven ING en NN Group. Daarnaast openden grote Europese bedrijven als Adecco, Adidas, AXA, Lufthansa, Siemens en Deutsche Telekom de boeken. Ook verwerken beleggers het besluit van de Bank of England, die de rente conform verwachting ongewijzigd liet.

ING zette in het tweede kwartaal vanwege de coronacrisis meer dan 1,3 miljard euro opzij voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald. Mede daardoor is de nettowinst van de bank met meer dan 79 procent gekelderd tot 299 miljoen euro. De onlangs aangetreden topman Steven van Rijswijk benadrukt dat de bank ondanks de omstandigheden de rente-inkomsten maar licht zag terugzakken. Ook kreeg ING meer geld binnen uit diensten voor bijvoorbeeld beleggers op de financiële markten.

Verzekeraar NN Group voerde de operationele winst in de eerste jaarhelft op dankzij verdere kostenbesparingen. Het bedrijf achter Nationale-Nederlanden gaat net als concurrent ASR zijn aandeelhouders weer belonen met een tussentijds dividend en het inkopen van eigen aandelen.

Randstad

Randstad zal mogelijk bewegen op de resultaten van concurrent Adecco. De Zwitserse uitzendreus werd in het tweede kwartaal hard geraakt door de coronacrisis. De vraag naar uitzendpersoneel stokte wereldwijd, wat forse gevolgen had voor de financiële prestaties van de onderneming. Adecco benadrukte in een toelichting dat het de maanden juni en juli een "geleidelijke verbetering" op zijn markten heeft gezien.

Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar. Ondanks de zwakke marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie door de fors lagere olieprijs en de impact van de coronacrisis wist de onderneming zijn kosten te verminderen door verbeterde operationele prestaties. Topman Bruno Chabas verklaarde dat SBM Offshore met succes een uitdagende periode heeft doorstaan en dat de prestaties in lijn liggen met de eigen verwachtingen.

Fagron

Fagron zag de omzet en winst in de eerste zes maanden van het jaar flink groeien. De virusuitbraak zorgde voor een hogere vraag naar de aan de ziekte gerelateerde producten bij de toeleverancier aan apotheken. Maar er was ook een lagere vraag naar planbare zorg, wat zijn weerslag had op het onderdeel Compounding Services, waar geneesmiddelen op maat worden gemaakt vanuit de bereidingsapotheken.

De euro was 1,1884 dollar waard tegen 1,1895 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 42,35 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 45,47 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 6 augustus 2020 09:00
    Zoveel koersdoelverhogingen voor onze aex fondsen vandaag . Wederom moet aex grotendeels vd winst van gisteren inleveren....we stonden gisteren op 1,4 proc.winst hele dag en sloot uiteindelijk op 0,9 proc...en volgens futures kan er weer 0,5 proc worden ingeleverd...dus uiteindelijk is vd 1,4 proc winst maar 0,4 proc stijging overgebleven, hoewel de dollar sinds vorige week al op 1,19 stond wordt elke beweging vd dollar aangegrepen als oorzaak van achterblijven vd aex....hoewel wallstreet een dure dollar nooit als slap excuus heeft aangegrepen om Alltimehighs neer te zetten. Vergeet niet dat de euro dollar vroeger op 1,40 stond!!Dus we staan nog altijd flink lager dus wasrom word er hier vaak gesproken over dure euro....euro herstelt vd crash vd oorgaande jaren....
  2. Oossink 6 augustus 2020 14:58
    Even over de manier van beleggen in internetfondsen:
    Nasdaq 100 3-8-2020 11.055; 3-8-2019 7.823, verschil 3232 of 41 % groei.
    Invesco Nasdaq internet ETF 3-8-2020 195,41; 3-8-2019 129.44. verschil 65,97 of 51 % groei.
    Conclusie: Invesco presteert veel beter?!
    Vraag: is de Nasdaq 100 goed vergelijkbaar met Invesco ETF qua kosten, in- of exclusief dividenden, en soliditeit.
    Beste Arend Jan, Laat hier je licht eens over schijnen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links