Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint fors hoger aan verkorte beursweek'

'Damrak begint fors hoger aan verkorte beursweek'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting fors hoger beginnen aan de verkorte handelsweek. Ook de andere Europese beurzen lijken met flinke winsten te openen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus zorgt voor optimisme bij beleggers. Daarnaast is de blik gericht op de ontwikkelingen op de oliemarkt, na het uitstel van de videovergadering van het oliekartel OPEC en bondgenoten. Veel beurzen, waaronder die in Amsterdam, houden op Goede Vrijdag hun deuren gesloten.

De Amerikaanse president Donald Trump sprak zondag de hoop uit dat het coronavirus een "afvlakking" laat zien in sommige brandhaarden in het land. De zwaar getroffen staat New York meldde zondag voor het eerst sinds een week een lichte daling van het aantal dagelijkse sterfgevallen door het longvirus. Vicepresident Mike Pence zei met enkele gouverneurs te hebben gesproken en ook die zien allemaal een trend van afvlakking van het coronavirus.

Persbureau Reuters meldde dat de videovergadering van de olielanden over de mogelijke productieverlagingen, die maandag zou plaatsvinden, waarschijnlijk wordt verschoven naar 8 of 9 april. De reden voor het overleg is de val van de olieprijzen door de coronacrisis en de prijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland. De Amerikaanse president Donald Trump liet ondertussen weten bereid te zijn importheffingen op ruwe olie of andere maatregelen in te voeren om de energiesector in zijn land te beschermen.

Dividend

Op het Damrak kondigden Aegon, ASR en NN Group aan gehoor te geven aan de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om het dividend te schrappen. DNB wil dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen om hun financiële buffers aan te vullen. De oproep van DNB zorgde vrijdag al voor grote koersverliezen onder de Nederlandse verzekeraars.

Ook Sligro schrapt het dividend. Het groothandelsbedrijf heeft daarnaast zijn aandeelhoudersvergadering verschoven naar 9 juni. Bodemonderzoeker Fugro heeft vanwege de economische gevolgen van de pandemie zijn prognose voor 2020 ingetrokken.

Alumexx

Ladderspecialist Alumexx liet weten op het punt te staan om een niet nader genoemde branchegenoot over te nemen. Het enige wat Alumexx over de over te nemen partij zegt is dat het gaat om een Nederlandse leverancier van alle soorten klimmaterialen voor onder meer de bouw en industrie, die vooral online zijn spullen slijt.

De euro was 1,0821 dollar waard, tegen 1,0786 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 27,91 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 33,86 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 6 april 2020 08:41
    alleen maar mooi als alles nu weer stijgt, kan ik op mijn gemak wat puts gaan inslaan, de echte klap moet nog komen, de beurs wordt op een of andere manier hoog gehouden terwijl er nog nooit zo'n grote onzekerheid is geweest sinds WOII. kijk bv eens naar wekelijkse banen verlies in VS deze is nog nooit zo hoog geweest als je dit afzet tegen alle overige crises vanaf 1976. de gevolgen op de economie werken pas later door en het hoe langer dit gaat duren, des te groter de schade, duurt het tot 1 juni dan kan er nog inhaal herstel komen, duurt het bv een jaar dan kan er dus geen inhaal herstel plaats vinden. tevens de staat kan wel een tijdje zeggen dat men ondersteund maar ook dat heeft wel zijn grenzen. het feit dat horeca gesloten is wat denk je wat het effect is op alle bedrijven die daar aan leveren ? zelfs boekhoud kantoren zullen problemen gaan krijgen als blijkt dat veel bedrijven gaan omvallen, dit werkt door in alle sectoren. maar nee de beurs geeft aan alsof alle pijn al voorbij is hahahhahah, ik laat mij niet foppen.
  2. sun666 6 april 2020 08:55
    Het grappige is dat de wereldeconomie al afvlakte. Er was minimale groei. Maar nu we 2 maanden dicht zijn is er hoop op een snelle herstel. Dat klinkt niet erg logisch aangezien de groei terug zou vallen in 2021. Ondanks de steunmaatregelen zie ik het niet gebeuren dat we snel herstellen. We gaan sowieso banen verliezen door bestedingen die dit jaar niet meer gedaan worden. Als je alle feiten op een rijtje legt dan is een v recovery niet realistisch.
  3. sun666 6 april 2020 08:57
    quote:

    simidoc schreef op 6 april 2020 08:53:

    Beurzen laten de corona pandemie langzaam achter zich.Tja beurzen kijken 6 tot 9 maanden vooruit.

    Suc6 !!
    Geloof je daar nog echt in? Als dat zo was hadden we 6 tot 9 maanden al flink moeten dalen door corona. Maar dat gebeurde niet of wel soms? Mensen passen het alleen toe wanneer het hun uitkomt.
  4. bdj 6 april 2020 08:59
    quote:

    mr.Franz schreef op 6 april 2020 08:30:

    Gelukkig, de corona crisis is voorbij. Ik ga zo weer het terras op, kinderen gaan weer naar school, de meivakantie gaat toch door en ik ga weer met geld smijten nu ik zeker weet dat mijn baan niet op de tocht staat. Oh nee toch niet...
    Was dat maar zo, dan hebben we straks nog een economie of woont u wellicht in Zweden?
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links