Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VEB stelt Fugro aansprakelijk voor schade door koersval

Gepubliceerd op 5 november 2020 19:12 | Views: 7.222 | Onderwerpen: VEB

Fugro 15 jan

8,75 -0,25 (-2,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bodemonderzoeker Fugro aansprakelijk gesteld voor de geleden schade voor aandeelhouders na een recente koersval van het aandeel. De bodemonderzoeker liet na een lek op de eigen website weten dat het in vergevorderde gesprekken met banken en potentiële investeerders was over herfinanciering van zijn schulden en een mogelijke aandelenuitgifte.

Het aandeel Fugro daalde op 15 oktober na de bekendmaking met wel 8,6 procent. Volgens de VEB was het nieuws al uitgelekt op een openbaar toegankelijke testomgeving op de website van het bedrijf. "Op het beleggersforum IEX ontstond vanaf 12.45 uur een discussie over de uitgelekte claimemissie. Pas om 15.05 uur publiceerde Fugro een bericht waarin zij bevestigde in verregaande onderhandeling te zijn met banken en investeerders", schrijft de beleggersvereniging.

Fugro benadrukt dat het op 15 oktober nog lang niet zeker was dat er een akkoord zou worden bereikt met investeerders en de banken. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 19 oktober werd de aandelenuitgifte bekendgemaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 74% zegt kopen 31 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare