Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene koersenborden op Europese beurzen

Groene koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag verder vooruit, na de plussen van een dag eerder. Ook elders in Europa waren de effectenbeurzen groen gekleurd. De hoop op een spoedige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China bleef steun bieden aan het sentiment onder beleggers. Op het Damrak werd DSM hoger gezet na een positieve kwartaalupdate.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,8 procent hoger op 589,97 punten. De hoofdindex sloot een dag eerder al op het hoogste niveau sinds mei 2001. De MidKap daalde 0,1 procent tot 882,43 punten. Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,3 procent.

DSM voerde de stijgers aan in de AEX met een plus van 2,6 procent. Het speciaalchemieconcern boekte afgelopen kwartaal meer omzet. Die stijging was voornamelijk te danken aan de tak voor voeding.

Air France-KLM

In de MidKap leverde Air France-KLM 6,3 procent in en was daarmee veruit de grootste daler bij de middelgrote fondsen. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie ontvouwde haar strategie voor de komende jaren. Bij de kleinere bedrijven werden de kwartaalcijfers van de leverancier van elektromagnetische componenten Kendrion beloond met een koerswinst van 2,8 procent.

Pandora raakte meer dan 16 procent kwijt in Kopenhagen. De Deense sieradenverkoper gaf een omzetalarm. Modehuis Hugo Boss daalde bijna 4 procent in Frankfurt na publicatie van resultaten. De Duitse bezorger van maaltijdboxen HelloFresh kwam ook met kwartaalcijfers en won 0,7 procent.

AB Foods

In Londen vielen de jaarcijfers van AB Foods in de smaak. Het aandeel van het moederbedrijf van Primark klom 6 procent. In Zürich ging Adecco licht vooruit ondanks zwakkere winstcijfers van het Zwitserse uitzendconcern.

In Madrid zakte telecombedrijf Telefónica 1,9 procent na tegenvallende resultaten. Siemens Gamesa, dat een notering heeft in Madrid, kelderde ruim 8 procent. De windturbinemaker kampt met lastige marktomstandigheden en schrapt meer dan zeshonderd banen.

De euro noteerde op 1,1093 dollar, tegen 1,1141 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent meer op 57,21 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 62,82 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links