Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkse inflatie boven de 25 procent

ANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Turkije is in oktober gestegen naar 25,24 procent op jaarbasis, vooral veroorzaakt door de sterk in waarde gedaalde Turkse lira. Door de goedkopere lira wordt het veel duurder om bijvoorbeeld energie en levensmiddelen te importeren.

De Turkse lira is dit jaar stevig in waarde gedaald, door zorgen over de invloed van president Recep Tayyip Erdogan op het monetair beleid en de lange diplomatieke crisis tussen Turkije en de Verenigde Staten.

De prijzen van voedsel stegen met 29,3 procent. Ook energie, transport, kleding en andere diensten en producten werden fors duurder voor Turkse consumenten. In september verhoogde de Turkse centrale bank juist nog de rente flink om de inflatie te beteugelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 5 november 2018 13:44
    De opkomende markten, zoals Turkije,Argentinië,Indonesië,Brazilië,Pakistan,Zuid Afrika,Iran enz. zijn volop bezig de Fed/V.S. rente verhogingen in hun munten in te calculeren en deze rit is nog lang niet voorbij.Dat betekend dat banken welke in $ geleend hebben, in de gevarenzone kunnen komen. Vooral de Italiaanse,Franse en Spaanse banken hebben veel uitgeleend aan Turkije.Het is vreemd dat ING, welke ook behoorlijk uitgeleend heeft ineens euforisch aangeprezen wordt. Zodra wanbetaling/afschrijving/banken runs, forse inflatie gaat optreden wordt de beurs een Casino en dat bis nu al te merken.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links