Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken tekent miljardendeal in China

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Heineken heeft een eerder al aangekondigde miljardendeal met de grootste bierbrouwer van China nu ook formeel getekend. De deal met China Resources Beer (CR Beer) kost Heineken in totaal omgerekend ruim 1,9 miljard euro, goed voor een deelneming van 40 procent.

In de praktijk betekent dat dat Heineken zijn bezittingen in China verkoopt aan CR Beer en dat die onder licentie bier van Heineken aan de man brengen via hun wijdvertakte distributienetwerk. Heineken verdient geld via royalties, die het daarna deels weer wil investeren in China. Heineken werkt onder meer in Australië en Canada ook al via zulke licentiedeals.

CR Beer is onder meer de brouwer van Snow, in volume het grootste biermerk ter wereld. Met de overeenkomst krijgt Heineken vooral meer mogelijkheden om zijn eigen merken naar voren te schuiven in de grootste biermarkt ter wereld. Chinezen die wat meer geld te besteden hebben kiezen vaak voor duurdere, buitenlandse zogenoemde premiummerken.

Concurrentie

Heineken betaalt 24,4 miljard Hongkong dollar (2,7 miljard euro) voor het belang in CR Beer, dat op zijn beurt voor 464 miljoen euro aan aandelen in Heineken koopt. Dat komt neer op een belang van 0,9 procent. Ook krijgt CR Beer de controle over drie Chinese brouwerijen van Heineken ter waarde van omgerekend 263 miljoen euro.

De deal wordt waarschijnlijk volgend jaar afgerond, na goedkeuring van enkele instanties. De concurrentieslag met de grote bierreuzen van de wereld, met name AB Inbev en Carlsberg, heeft de winsten in China onder druk gezet. Heineken verwacht naast de verkoop van meer premiumbier ook door kosten terug te dringen de winstgevendheid in China te verbeteren. De brouwer moet daar overigens ook concurreren met andere drankproducenten, die er eveneens steeds beter in slagen de weg te vinden naar de beter gevulde Chinese portemonnees.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken
Heineken Hld.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 9 november 2018 03:06
    Heineken verwacht naast de verkoop van meer premiumbier ook door kosten terug te dringen de winstgevendheid in China te verbeteren.

    DAT IS EEN HANDELSMERK VAN MR BOXMEER

    "KOSTEN TERUGDRINGEN, EN ZO DE WINSTGEVENDHEID TE VERBETEREN"

    Als je dat in boerenpummel taal vertaald kun je zeggen

    "Kijk eens aandeelhouders, heb weer winst gemaakt !!! kan ik effe vangen."

    En ik spreek uit eigen ervaring deze Boxmeer strooit nu al 8 a 9 jaar zand in de ogen van aandeelhouders. Het lijkt goed te gaan, want zie de winst.
    Maar er is 1 grote maar, geen enkele aandeelhouder is op de hoogte dat er nog veel meer omzet te halen was.
    Iedere aandeelhouder die zich eens goed in de nederlandse markt zou verdiepen, zou er achter komen dat het juist helemaal niet goed gaat.
    Door Mr V Boxmeer zijn de laatste 8 jaar meer kosten bespaard dan gezond is voor de verkoop en service die Freddy zo hoog had staan.
    Mr V Boxmeer heeft een vriendjespolitiek gecreëerd, waar alleen maar ja knikkers rondlopen die allemaal een graantje meepikken.
    Loop je niet met de lijn van Boxmeer me', dan is er geen plaats voor je, en dan kun je beter als makke lammetjes achter de kudde aanlopen.

    Uit eigen ervaring heb ik de laatste 8 jaar meer omzet zien weglopen dan Mr Van Boxmeer heeft bezuinigd. Er heerst een arrogante sfeer, alsof het merk zich vanzelf verkoopt.

    En natuurlijk winst is winst en + is + zo conclusie Mr V Boxmeer is een Top SEO.

    Nou ik kan diep uit mijn hart de aandeelhouders mededelen, dat ze een hoop geld hebben misgelopen de afgelopen jaren. En dat zouden ze zelf met een beetje marktonderzoek wel opmerken. En concluderen dat die 1,5 mil aan aandelenpakketten ieder functie jaar, totaal niet terecht zijn.

    O ja die waren bedoeld om hem te laten blijven al die Jaren, of hij godverdomme ergens anders naar toe zou gaan. Wat is er nou lekkerder dan alle macht in handen te hebben, en alleen maar makke lammetjes onder je te hebben staan.

    Ja dat brussels bedrijfje van zijn overleden Schoonvader, heeft V Boxmeer veel goeds gedaan, en hij heeft in al die functie jaren goed voor zijn pensioen gezorgd. Zodat hij naar zijn CEO tijd lekker kan beuren van grondstoffen handeltje en schimmen zaakjes in Africa.

    Heineken heeft 1 grote fout gemaakt, deze arrogante CEO op zijn blauwe ogen te geloven.
    En te weinig toezicht gehouden in het totale plaatje.

    De arbeider op de werkvloer was voor Freddy net zo belangrijk als zijn CEO, daarom betaalde Freddy nooit geen bonus aan CEO's.

    Dat heeft het bestuur verzonnen om zo de zakkenvullers vast te kunnen houden, en daar zelf dan natuurlijk ook weer beter van te worden.

    Aandeelhouders rij eens een dag door Nederland, en vraag eens bij horecazaken, wat hun ervaringen zijn met Heineken. Jullie zullen versteld staat, van de omzet die heineken laat liggen. En de klanten zullen je dan vertellen wat juist heb vermeld, ARROGANTIE.

    Mijn voorspellingen voor laatste kwartaal minder omzet, en minder winst waarom de tactiek van winst maken door middel van kosten besparen is niet meer haalbaar. want in nederland is alles al kapot bezuinigd. En wacht maar, word het een slechte zomer dan kan er zo nog maar 2 x een kwartaal min min aankomen.

    1plus punt voor de toekomst van het Aandeel Heineken, aandelen komen op de dag dat V Boxmeer zijn spullen pakt en misschien Heineken weer echt heineken bloed aan de top krijgt.

    Wie weet maakt Alex het merk weer een biertje om trots op te zijn !!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Heineken 17:35
    92,800
    +0,37% +0,340
  2. 77,050
    +0,33% +0,250

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links