Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX wint na gezondheidsupdate Trump

AEX wint na gezondheidsupdate Trump

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst begonnen aan de eerste volle week van oktober. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen vooruit. Het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump maandag mogelijk al het ziekenhuis mag verlaten, zorgde voor opluchting op de beursvloeren. Trump werd vrijdag in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met het coronavirus.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 557,22 punten. De MidKap klom ook 0,7 procent, tot 824,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,8 procent.

Trump liet zich zondag al even in het openbaar zien. De president reed in een auto een kort rondje langs fans die zich op straat hadden verzameld. Volgens Trumps lijfarts Sean Conley heeft de president zaterdagavond een tweede dosis van het antivirale middel remdesivir gekregen, en wordt verder behandeld met de steroïde dexamethason, die ervoor moet zorgen dat het zuurstofgehalte in het bloed op niveau blijft.

KPN

Telecomconcern KPN was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van dik 2 procent. ING klom 1,4 procent. Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietrating van ING bevestigd. Volgens Moody's heeft de bank zowel op de korte als langere termijn genoeg geld in kas om aan zijn verplichtingen te voldoen. Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway was de enige daler met een min van 0,2 procent.

In de MidKap stond baggeraar Boskalis bovenaan met een plus van 2,8 procent. Kunstmestproducent OCI sloot de rij met een min van 2,8 procent. Vopak won 1 procent. Het tankopslagbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Indonesische petrochemische bedrijf Chandra Asri Petrochemical. De twee willen de bestaande infrastructuur in de stad Cilegon uitbreiden, met onder meer de bouw van een tweede petrochemisch complex.

Cineworld

In Londen kelderde Cineworld bijna 35 procent. De op een na grootste bioscoopketen ter wereld sluit tijdelijk al zijn bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vanwege de terugval in het aantal bezoekers en het uitstel van premières van grote films door de coronapandemie.

De euro was 1,1724 dollar waard, tegenover 1,1711 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,9 procent tot 37,70 dollar. Brentolie kostte 1,6 procent meer op 39,90 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Flowermountain 5 oktober 2020 09:24
    Toenemend aantal besmettingen in Europe, oplopend aantal ziekenhuisopnames in NL. Oorlog Azerbeidzjan waar Turkije zich mee begint te bemoeien. Maar Trump die als prins carnaval wordt rondgereden bij het ziekenhuis is wereldnieuws?

    Ik heb net mijn ASML aandelen gedumpt. Ik heb niet echt heel veel vertrouwen in een positieve week. Onder de € 300,- pik ik ze wel weer op.
  2. Maan Arkenbosch 5 oktober 2020 10:56
    ""En wordt verder behandeld met de steroïde dexamethason, die ervoor moet zorgen dat het zuurstofgehalte in het bloed op niveau blijft."" Dat betekent dat zijn longen niet de volle capaciteit hebben. Verkiezingscircus met een zieke man? De lage omzetten op de beurs zijn een veeg teken!
  3. forum rang 4 Gouden tijden voor de spaarders 5 oktober 2020 14:10
    Morgen maximaal 30 kinderen naar school. Het is ronduit bizar dat het maximum niet per direct 30 wordt. Het is duidelijk waar de uitbraken vanaf nu vandaan kunnen komen.

    Bizar deze verschillende regels. Alles moet toch naar 30 dan de scholen ook per direct.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links