Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei klimt na positief gezondheidsrapport Trump

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump maandag mogelijk al het ziekenhuis mag verlaten. Trump werd vrijdag in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met het coronavirus. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten flinke winsten zien.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 1,2 procent in de plus op 23.312,14 punten en werkte daarmee het verlies van vrijdag weer weg. Vooral de Japanse spoorwegbedrijven waren in trek na de recente zware verliezen. West Japan Railway, Central Japan Railway en East Japan Railway stegen tot 5,8 procent, mede dankzij een overheidscampagne ter promotie van het binnenlands toerisme. Ook de verzekeraars deden goede zaken. Dai-ichi Life Holdings en Sompo Holdings dikten tot 4,7 procent aan. NEC won 2,5 procent. Het Japanse technologieconcern neemt het Zwitserse softwarebedrijf Avaloq Group over voor 2,2 miljard dollar.

In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een korte vakantieperiode, boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 1,5 procent. In Shanghai is de beurs nog altijd gesloten vanwege de viering van de Gouden Week-vakantieperiode in China. De Kospi in Seoul steeg 1,4 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney kreeg er 2,6 procent bij onder aanvoering van de olieproducenten, die profiteerden van een herstel van de olieprijzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2020 08:24
    In de loop van de dag zal Trump weer een scheet laten en gaan we weer als een baksteen omlaag. We hebben weer een nieuwe thema om de beurs mee te bespelen. Succes allen vandaag maar vergeet niet dat 't echt de verkeerde kant op gaat met de 2e golf, vooral in NL en VK en Frankrijk.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 19 apr
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links