Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daling fabrieksorders in Duitsland

WIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in juli sterker gedaald dan verwacht. Dat blijkt na cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. De industrie ondervindt tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen en de afzwakkende economie, waardoor er minder bestellingen binnenkomen.

De orders gingen op maandbasis met 2,7 procent omlaag. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de orderontvangst met 1,4 procent zou afnemen. In juni was er nog sprake van een herziene stijging van de orders met 2,7 procent.

Op jaarbasis gingen de Duitse fabrieksorders met 5,6 procent omlaag, na een afname met een bijgestelde 3,5 procent een maand eerder.

'Dramatische onderkimp'

Volgens het statistiekbureau kromp de binnenlandse orderontvangst met 0,5 procent op maandbasis, terwijl de buitenlandse bestellingen met 4,2 procent inzakten. Daarbij gingen de orders uit landen buiten de eurozone scherp omlaag (min 6,7 procent). In alle productgroepen daalden de orders, met name bij kapitaalgoederen zoals machines.

ING-econoom Carsten Brzeski spreekt van een nieuwe teleurstelling voor de Duitse industrie, met een "dramatische" orderkrimp uit landen buiten de eurozone. Dat bewijst volgens hem de gevoeligheid en blootstelling van de Duitse industrie voor de aanhoudende handelsconflicten en toenemende wereldwijde onzekerheid. Brzeski denkt dat de neergang in de industrie van Duitsland voorlopig nog niet voorbij zal zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links