Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell zoekt naar kansen met opwekken energie

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Shell zoekt naar kansen met het opwekken van energie. De beste mogelijkheden liggen waarschijnlijk in de offhore windsector of bijvoorbeeld bij zonne- energie. Dat heeft Sinead Lynch, het hoofd van Shell UK, gezegd op een evenement in Londen.

Als Shell daadwerkelijk een slag slaat, dan gebeurt dat waarschijnlijk in eerste instantie in een ander land dan het Verenigd Koninkrijk, aldus Lynch.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 5 juli 2018 22:34
    Shell zou zich beter interesseren voor FuelCell Energy Corp, Molten Carbonate Fuel Cells, omzetten van 90 % rookgas CO2 naar goedkope 99.999 % H2 en elektriciteit en indien gewenst rest CO2 naar methanol en/of ethanol, dit toepassen bij alle utility centrales en alle raffinaderijen en petrochemie ovens en fornuizen wereldwijd.

    Dit voor 60 euro per alle extra via MCFC`s geproduceerde extra MWuren en tevens verhogen van het totale elektriciteit en warmte rendement van iedere centrale en oven/fornuizen naar ruwweg 85 %.

    FuelCell Energy Inc, het aandeel met gigantisch veel toekomst en bij uitstek geschikt voor de CO2 omzetting naar H2 en elektriciteit via MCFC`s voor de aller schoonste kolen centrale ter wereld van Elektrabel/Engie in Europoort.

    Helaas dit land is zo wereldvreemd om de aller schoonste kolen centrale ter wereld, gedwongen gesloten te houden en ondanks dat deze centrale splinternieuw is heeft men nooit deze centrale mogen opstarten in Europoort.

    Nederland heeft werkelijk zijn verstand verloren met deze zeer schone centrale zonder enige vervuiling, pure dwaze kapitaal vernietiging, puur man-made CO2 broeikasgas global warming bedrog.

    Onze Planeet koelt af of warmt op door onze zon , enzv, het CO2 global warming verhaal is complete niet wetenschappelijk te bewijzen onzin.

    Onze planeet aarde is nu in Longterm Global Cooling Modus, zie de Milankovitch Cycles, enzv.

    Desondanks MCFC`s van FuelCell Energy Inc. is ideaal om 80 % meer schone elektriciteit te produceren uit de fossiele voeding van iedere standard centrale door rookgas CO2 omzetting naar 80 % meer elektriciteit en productie van H2 en eventueel methanol en/of ethanol, de enige echte oplossing voor alle toekomstige electriciteits verzorging wereldwijd.

    M.v.g. Ronald Engels, 4561JW, Hulst.
    Adres bij IEX-redactie bekent.
  2. forum rang 6 Ronald Engels 5 juli 2018 22:58
    PS, heb dus logischerwijze aandelen in FuelCell Energy Inc, staan nu op 1.4 USD per aandeel en zijn nog verliesgevend, maar hun technology is de toekomst, the FUTURE, I believe in this briljant MCFC clean cheap efficient technology.

    Ik geloof niet in zwaar gesubsidieerde windmolens en zonnepanelen, de energie dichtheid is uitzonderlijk laag en bovendien deze technologie is zeer vervuilend, ik begrijp niet dat intelligente hoogopgeleide ingenieurs in deze gesubsidieerde milieu vervuilende onzin zonder enige toekomst geloven?
    Wie gaat deze vervuiling opruimen in de toekomst bij gegarandeerd faillissement als de subsidie stopt.

    Wellicht kan iemand me dat eens uitleggen en me overtuigen van de noodzaak van windmolens en zonnepanelen installaties?
  3. EK-sight-ing-trader 6 juli 2018 08:58
    Dat hadden ze 40 jaar geleden al moeten doen, maar nu de gas/olie kranen dicht dreigen te gaan, hebben ze ineens belangstelling. Puur eigen belang, hypocrieten.

    Jaren geleden heeft green peace al aangeboden om een zonnecellen fabriek op te zetten, geen interesse zei shell toen, er zat nog gas/olie genoeg in de grond immers....
    maar nu de nood hoog word is er plots in eens interesse....schijnheilige huichelaars.
  4. EK-sight-ing-trader 6 juli 2018 09:01
    Uit CO2 kun je geen H2 halen... zals je kunt zien zit er geen H in CO2 alleen maar een C en een O....

    wat wel kan is
    C + 2H2O --> CO2 + 2H2

    steenkool (C) + water (H2O)

    beetje opletten bij scheikunde jongens....

    maar daarmee heb je dus steenkool nodig om H2 te halen wat weer erg veel CO2 oplevert en wat een broeikas gas is...

    Dus ook niet wenselijk

    maar dit gebeurt al want dit is kolen vergassing.

    wat ze beter kunnen doen is

    4H2 + CO2 --> CH4 + 2H2O

    CH4 is methaan en dat kan weer voor allerlei producten (oa plastics, medicijnen,
    oplosmiddelen etc) worden gebruikt.

  5. EK-sight-ing-trader 6 juli 2018 09:15
    Mijn punt is dat shell echt geen interesse heeft in het wereld milieu, eigen portemonai en protectionisme eerst. De rest zal ze een worst wezen, kijk maar naar afrikaanse landen waar hun pijp leidingen tot op de dag van morgen nog steeds milieu rampen veroorzaken en de lokale bevolking uitbuiten....
    walgelijke praktijken gewoon.

    geld verdienen niks mis mee, maar niet op de wijze zoals Shell doet, ten koste van mensen en milieu, zonder je wat aan te trekken van de gevolgen.... Nee, bedrijven als shell kunnen wat mij betreft geen goed doen. Maar dat geld voor meer bedrijven. Er bestaat ook nog zo iets als morele verantwoordelijkheid/plicht... en bedrijven als Shell kennen dat niet. Dus ook deze move is puur eigen belang en vind zijn oorsprong voor geen micro meter in milieu belang.
  6. [verwijderd] 6 juli 2018 09:16
    wind en zonne energie omzetten in Waterstof dat gaat DE toekomst in Nederland worden, oude Gasleidingen kunnen voor transport gaan zorgen ,eventueel door HEEL Europa, wat dat betreft heeft Nederland een voorsprong doordat we aan de zee liggen en we infeite GOUD in handen hebben.

    ps en Plug Power is een aandeel om in de gaten te houden staan op uitbreken 37 milj shares staan short.....
    btw ook zou Hygear hier naar de Amsterdamse beurs moeten gaan.
  7. EK-sight-ing-trader 6 juli 2018 09:23
    Waterstof is een mooi maar uitersts explosief goedje.

    Maar waterstof heeft als forse nadeel dat het bijna niet langdurig op te slaan is in vaten. Het atoom waterstof is het kleinste wat er is en ook in metalen vaten sijpelt het als het ware dwars door de metalen wanden heen, zeker als er hoge druk op staat en dat is in de regel zo. 200 atmosfeer is normaal.

    Dat niet alleen maar door deze weg sijpel eigenschap word het metaal / materiaal bros en dus zwakker, levens gevaarlijk dus. En je krijgt dus verhoogde concentraties buiten de opslag vaten, dus ventilatie is noodzakelijk in een loods opslaan is uitgesloten.

    Dit is al jaren een fiks probleem in de waterstof business en voor zover mij bekend is het nog niet 100% getackelt.

    Dus waterstof mmmmmmm ????
  8. EK-sight-ing-trader 6 juli 2018 09:33
    zonnecellen en wind energie leveren "gratis" elecrische energie op door gebruik te maken van het zonlicht dat op aarde neer komt.

    zonlicht is direct middels zonnepanelen op te wekken, en in direct door dat de zonlicht zorgt voor het ontstaan van wind stromen waarmee dus wind molen zijn aan te drijven.

    nou elektrische energie hebben we allemaal nodig, (anders deed je compu het nu niet).
    Dus los van de kosten van zonnepanelen en een omvormer, heb je min of meer gratis electrische energie.

    En daar doelt Shell op.

    en nu a) het gas op raakt, en b) er aardbevingen komen, verlegt shell zijn blik naar electrische ipv aardgas/olie energie.

  9. [verwijderd] 6 juli 2018 10:34
    quote:

    E- schreef op 6 juli 2018 09:23:

    Waterstof is een mooi maar uitersts explosief goedje.

    Maar waterstof heeft als forse nadeel dat het bijna niet langdurig op te slaan is in vaten. Het atoom waterstof is het kleinste wat er is en ook in metalen vaten sijpelt het als het ware dwars door de metalen wanden heen, zeker als er hoge druk op staat en dat is in de regel zo. 200 atmosfeer is normaal.

    Dat niet alleen maar door deze weg sijpel eigenschap word het metaal / materiaal bros en dus zwakker, levens gevaarlijk dus. En je krijgt dus verhoogde concentraties buiten de opslag vaten, dus ventilatie is noodzakelijk in een loods opslaan is uitgesloten.

    Dit is al jaren een fiks probleem in de waterstof business en voor zover mij bekend is het nog niet 100% getackelt.

    Dus waterstof mmmmmmm ????

    1- omvormers dat doet Hygaer al..
    2- Waterstof probleem... verdiep je eens in Plug power hebben klanten als Walmart Amazon Fedex Michelin Carrefour BMW Mercedes Home depot etc etc.., de meeste in de logistiek Heftrucks en bijbehorende opslag/laadstations, denk je nu echt als wat jij beschrijft niet getakkeld is deze bedrijven dit Implementeren...
  10. forum rang 6 Ronald Engels 7 juli 2018 02:27
    Dames, Heren,

    Lees eerst eens wat meer over Molten Carbonate Fuel Cells, b.v. bekijk Wikipedia en zoek informatie op internetsite FuelCell Energy Inc en / of bel die mensen gewoon, zitten ook in Duitsland, of bezoek de Hannover Messe in 2019.

    In de hete (950 graad celcius) schone rookgassen van een gas centrale zit 4 vol % aan CO2 gas, de rest is schone waterdamp en schone stikstof en ongeveer max 2 % zuurstof overschot.

    In de hete (1400 graad celcius) volledig schone rookgassen (Engie/Electrabel Europoort) van een schone kolen centrale zit 14 vol % aan CO2 gas, de rest is schone waterdamp en schone stikstof en ongeveer max 2 % zuurstof overschot.

    Deze gas en kolencentrales rookgassen met respectievelijk 4 en/of 14 vol % CO2, rest is waterdamp en stikstof met max 2 vol % O2, kunnen bij 700 graden celcius geleid worden over Molten Carbonate Fuel Cells en dan wordt onder lichte toevoeging van b.v. meer of minder aargas 90 % van alle CO2 omgezet naar meer of minder H2-gas, met altijd maximale elektriciteit productie via spannings verschil cation/anion brandstofcell wat een 80 % elektriciteit productie capaciteit verhoging geeft van de desbetreffende centrale bij maximale CO2 omzetting en aangezien deze hete rookgassen (700 graden celcius) bestaan uit H2, H2O, CO2 en b.v. methaan kunnen deze uitlaat producten van deze MCFC`s verder via simpele Fisher Tropsch Synthese reacties omgezet worden naar synthese chemicaliën b.v. methanol/ethanol enzv.
    De CO2 rookgas uitstoot is nu met 90 % verminderd en de kolen en gas centrales zijn nu superschoon met bijna nul CO2 uitstoot, men produceert 80 % meer elektriciteit dus de reeds schone Engie Europoort kolencentrale electrische capaciteit gaat omhoog van 733 MWuur naar 1320 MWuur aan capaciteit, met tevens veel H2-gas productie die omgezet kan worden met de 700 graad celcius H2O waterdamp, CO2-gas en CH4 via een synthese reactor naar methanol, ethanol en andere chemicaliën.

    Conclusie:
    - dit geeft 90 % CO2 uitstoot vermindering.
    - dit geeft 80 % elektriciteit capaciteit verhoging bestaande kolen en/of gas centrale.
    - kostprijs 60 euro max per additionele geproduceerde MWuur via MCFC`s.
    - normale kostprijs 48 euro per geproduceerde MWuur, zonder MCFC`s.
    - dit geeft bovendien hoge H2 waterstofgas productie, wat met hete H2O, CO2 en CH4 omgezet kan worden naar b.v. ethanol en andere chemicaliën.
    - ethanol zou in mijn visie een ideale schone brandstof kunnen zijn voor b.v. vliegtuigen, zeeschepen en vracht auto`s wereldwijd.

    M.v.groet;

    Ronald Engels, Hulst, Zeeland, gepensioneerd chemisch technicus en energie veteraan met 48 jaar wereldwijde industrie ervaring.
  11. [verwijderd] 11 juli 2018 19:26
    Wordt waterstof de vervanger van aardgas?

    Ons gasnet is geschikt voor waterstof. Certificeringsinstituut Kiwa heeft vastgesteld dat waterstof in de toekomst aardgas zou kunnen vervangen zonder dat we ons huidige gasnet rigoureus moeten veranderen. De netbeheerders geven aan dat ze dit verder willen onderzoeken.

    nos.nl/artikel/2241034-wordt-watersto...
  12. forum rang 6 Ronald Engels 12 juli 2018 20:31
    Beeldscherm,

    Waterstof kan tot 15 volume % probleemloos bijgemengd worden met aardgas in onze nederlandse aardgasnet.

    Ter info: bij het gebruiken van elektriciteit om via een electrolyzer (Hydrogenics Co.) gevoed vanuit windmolens water - H2O om te zetten naar waterstof (H2) is een MWuur aan elektriciteit nodig om slechts 393 Nm3 / uur zuivere waterstof van 10 barg druk te produceren met bovendien nog energie rendement verlies, een zeer dure grap, alleen aantrekkelijk als de elektriciteit volledig gratis geleverd wordt en/of zwaar gesubsidieerd.

    In de verbruikers industrie (b.v. bij SHELL) is de kostprijs van een KG elektriciteit minimaal 50 euro / kg gebruikt voor b.v. gasolie / diesel ontzwaveling.

    Aangezien de marktprijs van een MWuur elektriciteit geproduceerd door de aller goedkoopste ongesubsidieerde schone centrales (kolencentrales) minimaal 40 à 50 euro ex BTW is en er voor één Kg/uur waterstof productie ruwweg 3 MWuur nodig is dan zal het voor iedereen duidelijk zijn dat waterstof geproduceerd via electrolyzers of door de industrie via een waterstof-reformer of b.v. via kolenvergassing, dat dit een zeer kostbare onbetaalbare optie wordt, dit is dus slechts aantrekkelijk bij volledig gratis elektriciteit levering aan electrolyzers en daarna bijvoeden tot maximaal 15 volume % aan ons aardgas net.
    Gratis van en door alle niet benutte overcapaciteit geproduceerd door b.v. windmolens op zee, EON Duitsland doet dit reeds via electrolyzers van Hydrogenics Co uit Canada sinds december 2015.

    Al de rest is onzin en levensgevaarlijk, zeker het op pure waterstof laten functioneren van ons nederlandse aardgasnet?
    Zal nooit gaan gebeuren, te veel risico`s.

    Dhr. Diederik Samson (ex-PVDA)en hopelijk ook dhr. Nijpels zijn hiervan volledig op de hoogte, zo niet zijn ze totaal ongeschikt voor de job die ze nu geacht worden door te voeren, Nederland van het gas af.
    Verder wat te zeggen over alle dwaze nederlandse bestuurders, die zich dagelijks meer en meer belachelijk maken, wegens chronische incompetentie en het niet bestaande Global Warming CO2 broeikasgas probleem, de werkelijkheid is nu longterm Global Cooling van planeet aarde, oorzaak onze huidige en toekomstige dode zon en daardoor maximale kosmische straling uit ons Melkweg Sterrenstelsel met daardoor maximale nevel wolken vorming wereldwijd en daardoor dus planeet aarde afkoeling en last but not least de invloed en variaties van de "Milankovitch Cycles" van onze zon en zijn planeten.

    Of we het nu leuk vinden of niet Global Cooling van planeet aarde is met zekerheid niet te stoppen en alle Global Warming CO2 broeikasgas verhalen zijn zwaar overspannen onzin en bedrog en het effect op de temperatuur van onze planeet is nu in 2018 maximaal +0.05 graad celcius van gemiddeld normaal.

    Windmolens wordt dus een gigantische verspilling van belasting-geld, grondstoffen en energie verspilling, hoe dom kan men zijn?
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links