Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verlaagt advies Retail Estates

AMSTERDAM (AFN) - De versoepeling van lockdownmaatregelen is weliswaar goed nieuws voor de detailhandel, maar winkeliers staan nog altijd onder druk door het nieuwe coronavirus. Analisten van KBC Securities vinden de bovengemiddelde koersstijging van winkelvastgoedfonds Retail Estates daarom geflatteerd. Ze verlagen hun advies voor het aandeel naar hold van buy.

Het aandeel van Retail Estates is sinds 11 mei, toen in België winkels weer open mochten, met 39 procent gestegen. Kenners van KBC wijzen erop dat andere beursgenoteerde verhuurders van winkelpanden door de bank genomen minder hard stijgen.

De huidige koers van Retail Estates impliceert volgens de analisten bovendien dat de waarde van alle bezittingen bijna op hetzelfde niveau zit als voor de coronacrisis. Dit is onterecht, zo redeneren ze, omdat er nog wel degelijk risico's aan winkelvastgoed kleven. Onder winkelbedrijven zullen naar alle waarschijnlijkheid "slachtoffers" vallen, nu het consumentenvertrouwen daalt en aanpassingen aan de 1,5 meter afstand het de sector moeilijker maken. Daarbij wijst KBC op problemen bij winkelconcern FNG, dat onlangs obligatiehouders om uitstel van betalingen vroeg. Een van de winkelketens in handen van FNG is huurder bij Retail Estates.

KBC hanteert een koersdoel van 60 euro voor Retail Estates. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 09.30 uur 1,8 procent lager op 65,20 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep
Retail Estates

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. KBC Groep 09:38
    71,340
    +0,39% +0,280
  2. 66,300
    +0,15% +0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links