Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Brits consumentenvertrouwen op laagste niveau in tien jaar'

'Brits consumentenvertrouwen op laagste niveau in tien jaar'

LONDEN (AFN/RTR) - Het vertrouwen van Britse consumenten heeft in de tweede helft van mei het laagste niveau in tien jaar tijd bereikt. Dat meldt marktonderzoeker GfK. Britten zijn onder andere bezorgd over een stijging van de werkloosheid en dalende huizenprijzen als gevolg van de coronacrisis.

Die zorgen drukten de index voor het consumentenvertrouwen in de tweede helft van vorige maand naar een stand van min 36, het laagste niveau sinds januari 2009. In de eerste twee weken van mei werd een stand van min 34 gemeten.

Volgens GfK speelt bij het verslechterde sentiment mee dat er geen zicht is op een snelle opleving van de economie, waar aanvankelijk op werd gehoopt. "Mensen blijven pessimistisch over hun financiële situatie en het bredere economische plaatje dit jaar", zegt strategiedirecteur Joe Staton.

Er is wel een lichtpuntje, stelt Staton. De bereidheid grote aankopen te doen is onder Britse consumenten iets groter geworden. "Het is interessant om na te gaan hoe de kooplust zich zal ontwikkelen in een wereld van shoppen op gepaste afstand en een massale verschuiving naar onlinewinkelen."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links