Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten Aperam beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Roestvrijstaalmaker Aperam is met beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal op de proppen gekomen. Dat concluderen kenners van Morgan Stanley. Ze wijzen onder meer op het beter dan verwachte bedrijfsresultaat en de hogere vrije kasstroom.

Alles bij elkaar zou Aperam sneller werk kunnen maken van het verlagen van de schulden. De vooruitzichten voor het lopende kwartaal zijn volgens de Amerikaanse bank ietwat soft. De marktvorsers hadden graag gezien dat de vraag naar producten van Aperam wat meer herstel had laten zien.

Analisten bij Citigroup stellen dat Aperam met zijn kosten voor ruwe materialen beter dan verwacht presteerde. Ook heeft het bedrijf intern de zaken wat beter op orde. De omzet viel wel lager uit dan verwacht. De vrije kasstroom was weer beter dan voorzien.

Optimisme

Marktvorsers van ING wijzen op de afgenomen schuld van Aperam. Ook zijn de vooruitzichten van Aperam voor het huidige kwartaal wat behoudender dan die van de Finse branchegenoot Outokumpu. Ook is er voor wat de winstverwachting van Aperam betreft weinig reden voor optimisme bij beleggers, zeggen de ING-analisten. Wel verzachten een extra aandeleninkoop en een stabiel dividend de situatie enigszins.

Morgan Stanley heeft het advies equal-weight op Aperam. ING houdt het bij hold met een koersdoel van 26 euro. Het aandeel Aperam stond woensdag na ruim een halfuur handelen 8 procent hoger op 29,19 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Media: Biden wil heffing op Chinees staal verdrievoudigen
  2. 19 feb Het zit Aperam niet mee

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aperam

27,440 18 apr
+0,160 +0,59%
Premium

Het zit Aperam niet mee

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links