Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street op winst

Gepubliceerd op 4 december 2019 19:33 | Views: 2.281

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Daarmee toonden de graadmeters herstel na de minnen van dinsdag. Berichten dat de Verenigde Staten en China elkaar toch naderen op het handelsvlak zorgden voor optimisme. Verder verwerkten de markten een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP en een flinke stijging van de olieprijzen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 27.697 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3114 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 8570 punten.

De VS en China zouden mogelijk sneller dan verwacht tot een akkoord kunnen komen, meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Dit moet dan voor 15 december gebeuren als er nieuwe Amerikaanse tarieven op Chinese goederen op de rol staan.

ADP

Bedrijven die doorgaans vatbaar zijn voor handelsperikelen stonden dit keer bij de winnaars. Zo won machinebouwer Caterpillar 1 procent. Chipfondsen als Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia stegen tot 2,6 procent. Zij gaven dinsdag nog terrein prijs door de opgelaaide handelsonrust.

ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in minder hard is toegenomen dan verwacht. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat overheid vrijdag publiceert. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

PG&E

Google-moeder Alphabet won 1,9 procent. Oprichters Sergey Brin en Larry Page maakten bekend een stap terug te doen bij Alphabet. Sundar Pichai, de topman van Google, wordt nu ook de baas bij Alphabet.

PG&E won bijna 17 procent. Het nutsbedrijf staat op het punt te schikken met slachtoffers van de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië vorig jaar. In totaal zou het gaan om een bedrag van 13,5 miljard dollar, deels in contanten deels in aandelen.

De euro noteerde op 1,1084 dollar tegen 1,1087 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,3 procent duurder op 58,53 dollar. Brentolie steeg 4 procent in prijs tot 63,27 dollar per vat. De prijsstijging werd mede veroorzaakt door cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA. Daaruit bleek dat de olievoorraden in de VS vorige week flink zijn gedaald.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare