Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene koersborden op Europese beurzen

Groene koersborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zaten woensdag duidelijk in de lift, waarmee herstel werd getoond van de koersverliezen van de afgelopen dagen. De hoop op een handelsdeal keerde terug nadat persbureau Bloomberg meldde dat Washington en Peking een stap dichterbij een gedeeltelijk handelsakkoord zijn gekomen. Eerder hintte president Donald Trump nog op een mogelijk uitstel van een handelsdeal met China tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 1,3 procent hoger op 590,65 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 877,26 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs dikten tot 1,3 procent aan. In Londen (plus 0,2 procent) bleef de winst beperkt door een stijging van het Britse pond.

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was industrieel toeleverancier Aalberts met een winst van 3,3 procent. Verfconcern AkzoNobel won 2 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Telecomconcern KPN was de enige daler in de AEX met een verlies van 0,3 procent.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize klom 0,4 procent. Het supermarktconcern kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro aan voor 2020. Kepler Cheuvreux verlaagde daarnaast het advies voor Ahold Delhaize.

In de MidKap stond kunstmestproducent OCI bovenaan met een plus van 3,5 procent. Speciaalchemiebedrijf Corbion, kabel - en telecomconcern Altice Europe, beursintermediair Flow Traders en vastgoedbedrijf WDP waren de enige dalers met minnen tot 0,4 procent.

Orange

In Parijs raakte Orange 4,3 procent kwijt. De Franse telecomaanbieder kwam tijdens een investeerdersdag met tegenvallende vooruitzichten voor het dividend en liet weten de komende jaren meer telefoonmasten te verkopen. Daarmee wil het bedrijf geld vrijmaken om te investeren in nieuwe infrastructuur.

De euro noteerde op 1,1105 dollar tegen 1,1087 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3 procent duurder op 57,78 dollar. Brentolie steeg 2,9 procent in prijs tot 62,60 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links