Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Acties Greenpeace bij boorplatform verboden

Gepubliceerd op 4 december 2019 14:48 | Views: 1.215

Royal Dutch Shell A 27 mei

14,98 +0,07 (+0,46%)

EDINBURGH (AFN) - Greenpeace mag geen acties meer voeren bij olieplatformen van Shell op het Brentveld in de Noordzee. Dat heeft de rechtbank in de Schotse hoofdstad Edinburgh bepaald nadat Shell een zaak had aangespannen tegen de milieuorganisatie.

Greenpeace voerde regelmatig acties bij de boorplatforms. Die worden niet meer gebruikt en de milieugroep wil dat Shell de platforms opruimt. Het oliebedrijf wil ze liever laten staan, omdat uit onderzoek van het bedrijf onder meer blijkt dat dit de beste optie is voor het milieu en dat het goedkoper is. De rechter zei dat de platforms privébezit van Shell zijn en dat het daarom mensen de toegang mag weigeren.

Greenpeace en minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat willen liever dat Shell de boorplatforms opruimt, omdat ze bang zijn dat de nog aanwezige olie en chemicaliën in de zee zullen lekken.

Het hoofd juridische zaken van Greenpeace weet nog niet of beroep wordt aangetekend. "Greenpeace zal in ieder geval blijven strijden voor het recht om vervuilende bedrijven door middel van veilig en vreedzaam protest ter verantwoording te roepen."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare