Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ryanair nog negatiever door Boeing 737 MAX

Gepubliceerd op 4 december 2019 14:14 | Views: 1.354 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 08 jul

180,08 +1,20 (+0,67%)

DUBLIN (AFN) - Ryanair is negatiever over de groei van de passagiersaantallen in de zomer van volgend jaar. De reden is de vertraagde levering van vliegtuigen van het type 737 MAX door Boeing. Om diezelfde problemen sluit de Ierse vliegmaatschappij twee bases, in Neurenberg en Stockholm.

De prijsvechter verlaagt zijn geraamde aantal vervoerde passagiers in het volgende gebroken boekjaar naar 156 miljoen, tegenover de eerder voorspelde 157 miljoen reizigers. Ryanair stelde zijn groeiverwachtingen afgelopen zomer ook al naar beneden bij vanwege problemen met de 737 MAX.

De Boeing 737 MAX wordt wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke vliegtuigongelukken met een toestel van dat type binnen vijf maanden. De rampen werden veroorzaakt door software die de neus van het toestel naar beneden duwde. Ingrepen om het probleem op te lossen kunnen nog een poos duren, want de Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil elke 737 MAX apart inspecteren voordat die weer de lucht in mag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare