Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verdere krimp luchtvrachtvervoer

Gepubliceerd op 4 december 2019 12:48 | Views: 1.029

Air France-KLM 17:36

4,29 +0,12 (+2,81%)

GENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector heeft in oktober opnieuw te maken gehad met een afzwakkende vraag. Volgens brancheorganisatie IATA ging de vraag naar vrachtvervoer door de lucht die maand met 3,5 procent omlaag op jaarbasis.

Daarmee is al twaalf maanden op rij sprake van mindere prestaties, de langste negatieve reeks sinds de financiële crisis in 2008. De capaciteit steeg daarnaast wereldwijd met 2,2 procent. Het was de achttiende maand op rij dat de capaciteit harder groeide dan de vraag naar vrachtruim. De laadruimten van vrachtvliegtuigen zaten in september in doorsnee voor 47,7 procent vol.

Volgens IATA is daarmee sprake van een zwakke start van het piekseizoen voor de luchtvrachtsector. De sector heeft te kampen met de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, de tragere wereldeconomie en afkoeling van de internationale handel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare