Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei boekt kleine winst

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst gesloten, na een schommelende handelssessie. De stemming onder beleggers bleef voorzichtig door de zorgen over een wereldwijde recessie nadat de Amerikaanse industrie voor het eerst in drie jaar een krimp liet zien. Verder bleven de brexitperikelen en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China boven de markt hangen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 20.649,14 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse dienstensector in augustus harder is gegroeid dan een maand eerder. Bij de bedrijven won Fast Retailing 0,9 procent. De retailer zag de omzet van zijn kledingketen Uniqlo in Japan in augustus met 9,9 procent stijgen.

Nintendo dikte 2,6 procent aan. Beleggers hopen dat de Japanse maker van computerspelletjes bij de periodieke herziening van de beursindex zal worden opgenomen in de Nikkei. Ook winkelvergelijkingswebsite Kakaku.com (plus 1,6 procent) zal mogelijk promoveren naar de hoofdindex.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de plus en in Hongkong steeg de Hang Seng-index 1,9 procent. Uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit bleek dat de Chinese dienstensector afgelopen maand sterker is gegroeid dan in juli. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,5 procent. De Australische economie groeide in het tweede kwartaal met 0,5 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het groeicijfer was conform verwachting.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links