Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Virgin Atlantic vraagt faillissementsbescherming in VS aan

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways heeft in de Verenigde Staten een vorm van faillissementsbescherming aangevraagd. De vliegmaatschappij van de Britse zakenman Richard Branson staat door de coronacrisis op omvallen en kon geen beroep doen op steun van de overheid.

In New York is Virgin Atlantic een zogeheten Chapter 15-procedure begonnen. Daarmee vragen niet-Amerikaanse bedrijven in de VS een vorm van uitstel van betaling aan, waarbij ze worden beschermd tegen juridische claims van schuldeisers.

Eerder op de dag meldde Virgin Atlantic aan een Britse rechtbank dat de bedrijfskas, zonder reddingspakket ter waarde van 1,2 miljard pond ( 1,3 miljard euro), volgende maand leeg is. Het bedrijf, dat voor 51 procent in handen is van Branson, hoopt erop dat de rechter in het Verenigd Koninkrijk het bewuste reddingsplan bindend verklaart voor alle schuldeisers.

Binnen dat reddingsplan worden schulden van de samenwerkingspartner van Air France-KLM uitgesteld of kwijtgescholden, onder andere door de Virgin Group van miljardair Branson zelf. Daarnaast kunnen bepaalde schuldeisers, waaronder mede-aandeelhouder Delta Air Lines, hun leningen omzetten in aandelen. Leveranciers worden gevraagd een deel van hun vorderingen bij de noodlijdende vliegmaatschappij kwijt te schelden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 4 augustus 2020 23:22
    Jaah, meneer Branson vond in 2008 nog dat men de banken maar om had moeten laten vallen. Anno 2020 wilde deze miljardair graag Britse staatssteun voor zijn vliegtuigmaatschappij die gevestigd is in de Britse Virgin Eilanden om de belastingen van de UK ter vermijden. De hypocrisie reikt diep bij deze zelfverklaarde avonturier en expert zakenman.
    www.bloomberg.com/opinion/articles/20...
  2. [verwijderd] 5 augustus 2020 10:00
    De luchtvaartsector gaat naar een zeer minimaal aantal aanbieders toe en de vraag is of je dat proces beter kunt versnellen of moet uitsmeren. Logischerwijs kun je het bijgedrukte geld beter in bedrijven van 'morgen' steken en dus niet langer tal van bodemloze putten dempen, zoals een Virgin Atlantic Airways.
  3. WijHetVolk 5 augustus 2020 13:33
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 10:00:

    De luchtvaartsector gaat naar een zeer minimaal aantal aanbieders toe en de vraag is of je dat proces beter kunt versnellen of moet uitsmeren. Logischerwijs kun je het bijgedrukte geld beter in bedrijven van 'morgen' steken en dus niet langer tal van bodemloze putten dempen, zoals een Virgin Atlantic Airways.
    De luchtvaartsector qua bouwers is eigenlijk al beperkt tot 2 (Airbus en Boeing) en dat heeft ook zo z'n uitdagingen. (Denk a.o. problemen rond A380 en 737).
    Om een Virgin een bodemloze put te noemen vind ik ver gaan maar zou graag willen weten waarom jij dat wel denkt.

    Ben wel overtuigd dat wij in Europa, Europees moeten denken om de concurrentie met China aan te kunnen gaan. (VS tellen op middellange termijn niet meer mee, dank zij Trump)

    En dan zou de enige vraag moeten zijn: "Willen we een Europese luchtvaartindustrie, in de breedste zin van het woord, of niet?"
  4. Sukh Baatar 5 augustus 2020 23:58
    quote:

    Freakertje schreef op 5 augustus 2020 08:10:

    Dat je iemand niet mag, ok. Maar iemand zo openlijk 'subtiel' linken aan pedosexualiteit gaat mij eerlijk gezegd wel meer dan één stapje te ver, zeker als je er geen bewijzen voor hebt. Dat is wel heel erg onder de gordel... bah!
    Jij begint over pedosexualiteit. Pervers ben je.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links