Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Optimisme over herstel stuwt beurzen

Optimisme over herstel stuwt beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag verder omhoog. Positieve cijfers over de Chinese dienstensector en teken van leven in de Europese dienstensectoren wakkerden de hoop aan dat het dieptepunt van de coronacrisis achter de rug is en de economie weer opkrabbelt. Daarnaast wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,5 procent hoger op 554,32 punten. De hoofdindex bereikte daarmee het hoogste niveau sinds 5 maart. De MidKap kreeg er 2,2 procent bij tot 761,73 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,2 procent.

Sterkste stijger in de AEX was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van meer dan 10 procent. Olie- en gasconcern Shell (plus 4,1 procent) profiteerde van de oplopende olieprijzen. De verwachting dat oliekartel OPEC en bondgenoten de huidige productiebeperking gaan verlengen stuwt de prijs van olie. Chemicaliëndistributeur IMCD was de grootste daler met een verlies van 0,9 procent.

Air France-KLM

In de MidKap zette Air France-KLM (plus 7,6 procent) de opmars voort nu steeds meer Europese landen de reisbeperkingen voor de zomermaanden opheffen. Verlichtingsbedrijf Signify klom 4,7 procent dankzij een adviesverhoging door Société Générale. Bij de kleinere bedrijven won speciaalchemiebedrijf Avantium 2,2 procent na een opdracht van de King Abdullah University of Science and Technology.

TUI steeg 11,5 procent in Frankfurt. De Duitse reisorganisatie en vliegtuigbouwer Boeing hebben een overeenkomst bereikt om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. Zo krijgt TUI een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt. Lufthansa won ruim 4 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil de kosten aanzienlijk gaan verlagen na een miljardenverlies in het eerste kwartaal.

Renault

In Parijs klom Renault 7,5 procent na afronding van de staatssteun van 5 miljard euro aan de Franse automaker. Ook verhoogde Goldman Sachs het advies voor het aandeel. LVMH won 0,3 procent. Volgens mediaberichten ziet het Franse luxegoederenconcern mogelijk af van de miljardenovername van de Amerikaanse juwelenverkoper Tiffany & Co vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1216 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 37,50 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs en kostte voor het eerst in bijna drie maanden meer dan 40 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 15 apr AEX blijft steken onder record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. JMeister 3 juni 2020 13:12
    quote:

    havik of duif schreef op 3 juni 2020 12:21:

    Pas op dat je niet te vroeg gaat juichen, het blijft geen dagen groen op de beurs.
    Pas op dat je de boot niet mist en denk van verrek koopmoment is voorbij! en die biljoenen extra die gedrukt zijn komen vanzelf op de bordjes terecht :-)....
  2. ooievaar49 3 juni 2020 15:36
    Zolang de volgende uitbraak van Corona er nog niet is gaan we naar de 600 maar o wee als de 2e uitbraak er gaat komen. We willen en zullen op vacantie. We blijven nochalant met demonstraties en hopen dat jongeren beneden de 30 jaar niet besmet kunnen raken. Blijf maar dromen van mooie koerswinsten en heb scheit aan de maatregelingen van 1.5 meter.
    Fijne zomer in Nederland met lege terrassen en campings.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

884,07 15 apr
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links