Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak opent opnieuw met winst'

'Damrak opent opnieuw met winst'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting opnieuw met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken hoger te beginnen. Beleggers hopen dat het dieptepunt van de coronacrisis achter de rug is en de economie weer opkrabbelt door de versoepeling van de coronamaatregelen. Daarnaast wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De demonstraties en rellen in veel Amerikaanse steden tegen het politiegeweld hebben tot nu toe weinig impact op de financiële markten. Sinds vorige week zijn er dagelijks landelijke protesten naar aanleiding van de dood van de zwarte arrestant George Floyd door een witte politieagent uit Minneapolis. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft 1600 militairen verplaatst naar de regio rond Washington vanwege de gewelddadige protesten in de hoofdstad.

Op het Damrak zal het aandeel Signify mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Franse bank Société Générale verhoogden hun aanbeveling voor het verlichtingsbedrijf.

TUI

Speciaalchemiebedrijf Avantium liet weten een opdracht te hebben gekregen van de King Abdullah University of Science and Technology. Het bedrijf gaat verschillende van zijn zogeheten Flowrence-testsystemen leveren. De deal heeft een waarde van meer dan 3 miljoen euro.

Ook de Duitse reisorganisatie TUI staat in de schijnwerpers. TUI en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en kredieten voor toekomstige bestellingen. Dat geeft de reisgigant financiële ruimte in de nasleep van de coronacrisis.

Koersen

De Europese beurzen sloten maandag stevig hoger. De AEX-index klom 1,2 procent tot 546,12 punten en de MidKap steeg 1,6 procent tot 745,44 punten. De beurzen in Londen en Parijs dikten tot 2 procent aan en de Duitse DAX won 3,8 procent. Ook Wall Street ging vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent hoger op 25.742,65 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq klom 0,6 procent.

De euro was 1,1205 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent tot 37,83 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent meer op 40,26 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Update: zwakke orders voor ASML trekken AEX in het rood
  2. 17 apr Video: oplopende rente en hoge inflatie geen probleem voor aandelen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

865,35 17 apr
-9,32 -1,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links