Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASR koploper in rode AEX

ASR koploper in rode AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandagmiddag in het rood gedoken. Daarmee verdween de grens van 600-punten verder uit het zicht. Verzekeraar ASR dat de verkoop van zijn bancaire tak aan Achmea afrondde, voerde de leidende index aan. Ook was er bovengemiddelde aandacht voor speciaalchemieconcern DSM dat een wisseling aan de top bekendmaakte. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief.

De hoofdindex op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent lager op 593,48 punten. Eerder op de dag werd de barrière van 600 punten kortstondig geslecht. De laatste keer dat de graadmeter boven de 600 punten wist te sluiten, was op 22 mei 2001. De MidKap daalde een fractie tot 882,80 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 1,1 procent.

ASR won 1,5 procent. Volgens de verzekeraar is de impact van de Achmea-transactie niet materieel. DSM daalde 0,5 procent. Topman Feike Sijbesma legt die functie per 15 februari na bijna dertien jaar neer. De taken van Sijbesma worden overgenomen door financieel directeur Geraldine Matchett en operationeel directeur Dimitri de Vreeze, die het gedeelde leiderschap zullen combineren met hun huidige functies.

Grootste daler

Europese bedrijven actief in de staalproductie en mijnbouw profiteerden van de Chinese industriecijfers. In Londen dikten de mijnbouwers BHP en Antofagasta tot 0,4 procent aan.

In de MidKap stond kunstmestproducent OCI bovenaan met een plus van 3,6 procent. Grootste daler was financieel dienstverlener Intertrust met een min van 2,5 procent. Bij de kleinere bedrijven klom groothandelsbedrijf Sligro 2,1 procent na een adviesverhoging door ING.

OPEC

Beter Bed won 4,6 procent. De beddenverkoper rondde de verkoop van dochter Matratzen Concord definitief af.

De euro noteerde op 1,1043 dollar tegen 1,1020 dollar op vrijdag. De olieprijzen zaten in de lift na berichten dat oliekartel OPEC en zijn bondgenoten verdere productiebeperkingen overwegen om de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 56,45 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer op 61,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10:13
    873,56
    -1,19% -10,51
  2. 44,690
    -1,06% -0,480

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links