Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techaandelen lager na coronabesmetting Trump

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag halverwege de handelsdag een wisselend koersverloop zien nadat de beurzen flink lager waren geopend. De schrik zat er aan het begin van de dag goed in na de positieve coronatest van president Donald Trump, maar gedurende de dag waren het vooral de techaandelen die inleverden. De Nasdaq bleef daardoor flink lager, terwijl de Dow-Jonesindex een deel van de verliezen goedmaakte.

Een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid verhoogde de onzekerheid. Daar stond wat hoop tegenover dat er voortgang wordt geboekt door de Amerikaanse politiek met een nieuw steunpakket.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 27.733 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 3353 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2 procent tot 11.101 punten.

Trump

Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Waarschijnlijk hebben zij het virus opgelopen door nauw contact met adviseur Hope Hicks, die onder meer met Trump mee was naar het verkiezingsdebat in Cleveland. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft het virus niet onder de leden.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in september veel minder sterk gegroeid dan in augustus en ook zwakker dan verwacht. Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat er vorige maand 661.000 banen bijkwamen exclusief de landbouwsector. Economen hadden op 875.000 extra arbeidsplaatsen gerekend.

Nieuw steunpakket

Het Huis van Afgevaardigden heeft een nieuw steunpakket voor de economie ter waarde van 2,2 biljoen dollar goedgekeurd. Het lijkt er echter niet op dat de wet die het pakket regelt het zal redden in de Senaat, maar er staat wel weer nieuw overleg gepland.

Voorzitter Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden riep luchtvaartmaatschappijen op te wachten met het ontslaan van mensen omdat een akkoord over noodsteun voor die sector dichtbij zou zijn. Luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines wonnen tot 2,1 procent.

Techaandelen als Apple, Amazon en Microsoft hoorden bij de verliezers. De techreuzen daalden tot 2,8 procent.

Walmart

Supermarktconcern Walmart verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Britse dochteronderdeel Asda aan een investeringsconsortium. Walmart verwacht een boekverlies te lijden van 2,5 miljard dollar op de verkoop van de supermarktketen en daalde 1,6 procent.

De maker van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal 139.000 voertuigen afgeleverd. Het gaat om een record voor het bedrijf van topman Elon Musk. Tesla ging wel 6 procent onderuit.

Boeing

Boeing zou gesprekken voeren met de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair over een order voor 150 tot 200 toestellen van het type 737 MAX. De opdracht zou een flinke opsteker zijn voor Boeing, want de 737 MAX wordt om veiligheidsredenen al sinds maart vorig jaar aan de grond gehouden vanwege twee crashes. Boeing daalde desondanks 0,4 procent.

De euro stond op 1,1718 dollar, tegen 1,1711 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,8 procent minder op 37,24 dollar. Brentolie daalde 3,7 procent in prijs, tot 39,43 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. RodolfoBoxo 2 oktober 2020 21:02
    ..maar elke keer zie je dat de NasdaQ niet verder mag dalen bij de steunlijnen. Manipulatief wordt er dan steeds geld ingepompt om de index niet verder versneld te laten dalen. Sucker Rally heet dat .. en zo verlies je steeds veel geld, want de koers daalt weer daarna snel naar de steunlijn, in de veronderstelling dat die toch wordt doorbroken
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links