Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schrik op beurzen New York door coronabesmetting Trump

Schrik op beurzen New York door coronabesmetting Trump

NEW YORK (AFN) - Het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania positief hebben getest op het coronavirus, zorgt voor onrust onder beleggers in New York. Na bekendmaking van het nieuws gingen de openingsindicatoren, de zogeheten futures, flink omlaag. Ook op de Europese aandelenbeurzen zorgt het bericht voor onzekerheid.

De futures wijzen nu op koersdalingen bij het begin van de handel op Wall Street op vrijdag tot 2 procent. Trump maakte zelf op Twitter bekend dat hij en Melania besmet zijn met corona, nadat eerder naar buiten was gekomen dat een belangrijke adviseur van hem het virus had opgelopen. De president en zijn vrouw zitten nu in quarantaine.

In Azië en Australië stonden de belangrijkste beursgraadmeters ook onder druk. De Australische All Ordinaries zakte ruim 1 procent en de Nikkei in Tokio verloor 0,7 procent.

Dollar

De dollar steeg in waarde tegenover de euro en het Britse pond sterling. Bij onrust op de financiële markten zoeken beleggers veilige havens, waaronder de Amerikaanse munt.

De 74-jarige Trump behoort nu tot de meer dan 7,2 miljoen Amerikanen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Inmiddels zijn meer dan 200.000 mensen in de Verenigde Staten overleden aan het longvirus.

Risico's

Analisten zeggen dat de besmetting van Trump onderstreept dat de risico's van het coronavirus nog lang niet verdwenen zijn en dat de verkiezingscampagne in de VS verstoord kan worden. "De financiële markten hebben een hekel aan onzekerheid en dit zorgt daarvoor. Niet alleen vanwege de president, maar ook omdat dit kan betekenen dat het virus zich nu verspreidt in de hogere regionen van de Amerikaanse regering", aldus een analist tegen persbureau Bloomberg.

De olieprijzen gingen juist scherp omlaag door zorgen over de besmetting van Trump en het oplaaiende coronavirus. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,4 procent tot 37,40 dollar. Brentolie werd 3,2 procent goedkoper op 39,62 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. D_invest 2 oktober 2020 07:39
    Waarom schrikken? Trump zei toch dat het een koudje was? Ik zal al lang hebben geschrokken hoe zij (ook wij) het virus aanvechten. Er komt weer een nieuwe stimulus, de vraag is wanneer moeten we al dat geprint geld terugbetalen? De 0 rente blijft nog heeeeeelllll lang zo. Een lang met zoveel schulden kan niet permiteren om rente te betalen.
  2. [verwijderd] 2 oktober 2020 07:40
    Was al; bekend gisteren dat we daling kregen.

    Je zag duidelijk net geen 20 cent extra voor mij voor die aankoop short dow jones.

    Alleen duur mocht je kopen om winstmarge bankiers te verkleinen, want je zou goedkoop mogen kopen en de daling begint.
    Daarom moest alles op alles gezet worden om al die shorts woensdag 1st uit markt te tikken nog om gam tie doen van vorige week aankoop fruts.

    Markt moet even snel de andere long uit markt tikkken.
    al weken achter elkaar oplichting, van 122 euro naar 0 van 8 euro naar o.
    Elke keer even in 1 dags handel en in 1 streep short de markt om mijn stukken op te halen omdat ik geen geld mag verdienen.
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links