Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volkswagen bundelt krachten met start-up Argo AI

Volkswagen bundelt krachten met start-up Argo AI

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Volkswagen is een samenwerking aangegaan op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's met de door branchegenoot Ford gesteunde start-up Argo AI. De deal maakt onderdeel uit van een bredere alliantie tussen VW en Ford om gezamenlijk autonome en elektrische voertuigen te ontwikkelen. Dit partnerschap werd in juli vorig jaar aangekondigd.

De investering van Volkswagen van in totaal 2,6 miljard dollar omvat een directe kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Verder wordt het onderdeel van Volkswagen dat zich bezighoudt met autonome technologie te waarde van 1,6 miljard dollar ondergebracht bij Argo.

Door de overeenkomst kunnen Volkswagen en Ford zich bij de ontwikkeling van autonoom rijden gaan meten met leidende initiatieven als Waymo van Alphabet en Cruise van General Motors. Argo zal door de krachtenbundeling wereldwijd meer dan duizend werknemers tellen. Daarbij kan het gebruik gaan maken van de testfaciliteit in München.

Plannen van Ford om volgend jaar robot-taxi's en bezorgvoertuigen zonder chauffeur te lanceren werden door de coronacrisis op de lange baan geschoven. De automaker is van plan om de technologie van Argo in 2022 te gaan gebruiken. Dat Ford de ontwikkelingskosten voor autonoom rijden nu met Volkswagen kan delen, betekent overigens niet dat Ford zijn geplande uitgaven voor de ontwikkeling voor autonome voertuigen verlaagt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Volkswagen 19 apr
    141,300
    -0,07% -0,100
  2. 121,200
    -0,62% -0,750

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links