Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese beurzen winnen terrein

Chinese beurzen winnen terrein

TOKIO (AFN) - De Chinese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. De stemming werd gesteund door een positief cijfer over de Chinese industrie en een maatregel van de Chinese centrale bank om de vertraagde economische groei aan te jagen. De andere beurzen in regio lieten op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar een gemengd beeld zien. In Japan was de beurs nog gesloten. De handel in Tokio wordt pas op maandag 6 januari hervat.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,2 procent hoger. Uit cijfers van marktonderzoekers Markit en Caixin bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in december opnieuw is toegenomen. Daarnaast kondigde de People's Bank of China aan op 6 januari de kapitaaleisen voor banken met 50 basispunten te verlagen. Banken hoeven daardoor minder geld in kas te houden en kunnen meer uitlenen om de economie aan te jagen.

In Hongkong, waar ook in het nieuwe jaar werd gedemonstreerd tegen de groeiende inmenging van China, steeg de Hang Seng-index 1,1 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,8 procent. Dictator Kim Jong-un van buurland Noord-Korea heeft gedreigd weer kernproeven te gaan uitvoeren en langeafstandsraketten te testen. De All Ordinaries in Sydney begon 2020 met een winst van 0,1 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links