Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX licht hoger in afwachtende markt

AEX licht hoger in afwachtende markt

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won woensdag licht terrein. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en hielden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood daarbij enige steun aan de handel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent in de plus op 561,70 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 756,13 punten. Parijs verloor 0,2 procent en Londen bleef vrijwel ongewijzigd. De beurs in Frankfurt kampte met een technische storing.

Aanvoerder in de AEX was staalmaker ArcelorMittal met een winst van dik 2 procent dankzij beter dan verwachte Chinese industriecijfers. Bierbrouwer Heineken sloot de rij met een verlies van 1 procent. Prosus daalde 0,5 procent. De techinvesteerder is volgens persbureau Bloomberg de koploper in de overnamestrijd voor de advertentietak van internethandelaar eBay. De tak, waar onder meer het Nederlandse Marktplaats deel van uitmaakt, zou tot 10 miljard dollar op kunnen brengen.

In de MidKap klom postbedrijf PostNL 1,8 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse branchegenoot FedEx. SBM Offshore won 1,7 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft een kredietfaciliteit afgesloten van 600 miljoen dollar voor de financiering van de bouw van het productie- en opslagschip Sepetiba.

Verlies Sligro

Sligro verloor 0,3 procent. Het groothandelsbedrijf heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers. Volgens Sligro is er nu voldoende financiële ruimte om de activiteiten voort te kunnen zetten. Het bedrijf heeft in de aanvullende afspraken onder andere beloofd dit kalenderjaar geen dividend uit te keren.

In Parijs daalde Airbus 0,6 procent. De vliegtuigbouwer schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen. Ook schroeft het bedrijf de productie flink terug als gevolg van de coronacrisis. Sainsbury verloor 0,4 procent in Londen ondanks beter dan verwachte omzetcijfers van het Britse supermarktconcern in het afgelopen kwartaal. In Dublin zakte Ryanair 0,7 procent. De Ierse luchtvaartmaatschappij verwacht 3500 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen.

De euro was 1,1220 dollar waard tegen 1,1247 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,1 procent in prijs tot 40,48 dollar. Brentolie werd ook 3,1 procent duurder, op 42,54 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:00 ASMI zet AEX hoger
  2. 09:30 ASMI zorgt voor goede start AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 1 juli 2020 13:03
    we merken het zelf wel, als de grote krachten vinden dat het weer omlaag moet dan gaat het omlaag, de omzetten zijn zo laag. ik ga er in iedergeval wel uit morgen, vrijdag is het indepenenceday en is VS gesloten en dus een lang weekend. dat vind ik dan wel tricky om te blijven zitten met mijn long positie.
  2. T3 T3 T3 1 juli 2020 13:11
    quote:

    Andy5 schreef op 1 juli 2020 12:44:

    Is de daling te verklaren?
    We volgen gewoon slaafs de Futures uit de VS. Je kunt er een meetlat naastleggen.

    Lang weekend in VS voor de boeg, boze Trump, stoute Chinezen in Hongkong, record Corona besmettingen, etc. En wellicht dat de grote jongens even wat winst willen nemen na het zo uitstekend verlopen 2e kwartaal.
  3. forum rang 10 bp5ah 1 juli 2020 13:13
    quote:

    Studentenrekening schreef op 1 juli 2020 12:56:

    Lekkere markt. Zonder reden dalen. Dat is het beste, want dan zitten de particulieren vol ongeloof en zullen ze bijkopen. Als ze gaan dalen op slecht nieuws, gaan de particulieren natuurlijk meeverkopen i.p.v. kopen.
    Lezen.

    www.investing.com/news/economy/top-5-...
  4. [verwijderd] 1 juli 2020 13:28
    mmm..de beurs ging vanochtend gestaag omhoog. Op een ander artikel zei iemand dat de beurs vandaag zal sluiten op 550. Ik vroeg waar baseer je dat op? Rond 12:00 nog op plus. 13:00 ineens 1% ervan af in zo een korte tijd. Amerikaanse futures ook in de min.
    Ik lig niet wakker van 1% daling. Maar wel als het in 1 uur is..... Moet vandaag voor de zekerheid er extra bovenop blijven. Vertrouw dit niet.
  5. Mr_Baldy 1 juli 2020 13:44
    banen rapport zal boel weer omhoog brengen, wedden dat men het wat het cijfer ook zal zijn een positieve draai gaan geven, gaat al sinds de begin van de crisis zo, ik verwacht dus snel herstel, vergeleken met overige beurzen doen we het nog niet zo slecht vandaag.
    je ziet het het trekt al weer aan, pas onder 550 opletten en bij 528 verlies pakken
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

879,03 15:34
+4,24 +0,48%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links