Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Parijs bevestigt schrappen 7560 banen Air France

Gepubliceerd op 1 juli 2020 09:34 | Views: 3.386

Air France-KLM 17:35

4,03 +0,05 (+1,26%)

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse regering heeft bevestigd dat Air France 7560 banen zal schrappen tot en met 2022. Bij de ingrepen in het personeelsbestand gaan 6560 banen verloren bij Air France zelf en ruim duizend bij het budgetmerk HOP. Dat maakte de Franse onderminister voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, bekend op de Franse radio.

De luchtvaart wordt keihard getroffen door de coronapandemie, omdat reisbeperkingen het internationaal vliegverkeer nagenoeg tot stilstand brachten. Dat dit tot fors banenverlies zou leiden bij Air France is al geruime tijd bekend. De Franse zustermaatschappij van KLM zou onder andere via een vrijwillige vertrekregeling afscheid willen nemen van duizenden werknemers.

Naast een vertrekregeling zouden zo'n 3500 banen bij Air France moeten verdwijnen door natuurlijk verloop, zo meldde persbureau AFP eerder deze week op basis van bronnen bij vakbonden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 89% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 1 juli 2020 12:04

  Het blijft vreemd...
  Met zoveel geld en zoveel liquiditeit waarmee de overheid mee strooit....... dat een bedrijf bij een panepidemie van 3 maanden het niet redt.

  Product verdwijnt niet, dus ooit heb je weer 7.000 mensen nodig.

  Als bedrijven het niet redden, dan is er iets goed fout in ons systeem.
  Blijkbaar leven bedrijven ook op de pof en houden ze geen cash geld meer aan.

  Overheid zouden bedrijven moeten dwingen om liquiditeit aan te houden en niet op de pof te gaan leven omdat ze focussen op expansie en aandeelhouders tevreden willen stellen.

  Banken moeten kapitaal en liquiditeit aanhouden..... en waarom bedrijven niet ??.

  Dat er nu kosten worden gemaakt en geen verkoop/winst, zou niet moeten betekenen dat je bedrijf moet halveren of mensen moeten ontslaan of er is gigantisch iets mis in bedrijfsvoering en financiele positie......

  Schuld opbouwen is funest. Niet alleen voor mensen maar blijkbaar ook voor bedrijven.
  Ze hebben de zaken niet goed in orde als je betalings verplichtingen niet meer kunt voldoen vanwege tekort aan liquiditeit en kapitaal.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare