Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX begint afwachtend aan nieuw kwartaal

AEX begint afwachtend aan nieuw kwartaal

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en hielden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood daarbij enige steun aan de handel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 561,10 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 754,02 punten. Parijs bleef ongewijzigd en Londen won 0,1 procent. De beurs in Frankfurt kampte met een technisch storing.

Sterkste stijger in de AEX was staalmaker ArcelorMittal met een winst van dik 3 procent. Prosus sloot de rij met een verlies van ruim 1 procent. De techinvesteerder is volgens persbureau Bloomberg de koploper in de overnamestrijd voor de advertentietak van internethandelaar eBay. De tak, waar onder meer het Nederlandse Marktplaats deel van uitmaakt, zou tot 10 miljard dollar op kunnen brengen. Als Prosus dat bedrag neertelt is het zijn grootste overname ooit.

PostNL stijgt

In de MidKap steeg postbedrijf PostNL 1,7 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse branchegenoot FedEx. SBM Offshore klom 1,5 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft een kredietfaciliteit afgesloten van 600 miljoen dollar voor de financiering van de bouw van het productie- en opslagschip (FPSO) Sepetiba.

Bij de kleinere bedrijven zakte Sligro 1,9 procent. Het groothandelsbedrijf heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers. Volgens Sligro is er nu voldoende financiële ruimte om de activiteiten voort te kunnen zetten. Het bedrijf heeft in de aanvullende afspraken onder andere beloofd dit kalenderjaar geen dividend uit te keren.

Airbus

Airbus daalde 0,4 procent in Parijs. De vliegtuigbouwer schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen. Ook schroeft het bedrijf de productie flink terug als gevolg van de coronacrisis. In Londen won Sainsbury 1,8 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers van het Britse supermarktconcern in het afgelopen kwartaal.

De euro was 1,1222 dollar waard tegen 1,1247 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent tot 40,17 dollar. Brentolie kostte 2,1 procent meer op 42,15 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 1 juli 2020 10:28
    net toch maar wat turbo's long gekocht, verwacht dat men het sentiment positief laten houden, koersen mogen niet meer omlaag, ondanks dat cijfers slecht zijn brengt men het telkens dat het minder erg is. puur om geen paniek te krijgen. de vraag blijft wel hoelang men hier in mee blijft gaan. voorlopig denk ik dat we eerder op 700 staan dan op 500
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links