Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla maakt nu echt Model 3 van 35.000 dollar

Tesla maakt nu echt Model 3 van 35.000 dollar

PALO ALTO (AFN) - De door topman Elon Musk beloofde Tesla Model 3 van 35.000 dollar is nu te bestellen in de Verenigde Staten. Dat heeft de maker van elektrische auto's aangekondigd. Om de lagere prijs mogelijk te maken gaat Tesla wereldwijd veel winkels sluiten. Het kopen van een auto van het merk is dan alleen nog online mogelijk.

De goedkoopste Model 3 krijgt een bereik van 220 mijl, ruim 350 kilometer. Tegelijkertijd introduceert Tesla nog een Model 3 met een iets groter bereik van 240 mijl, ongeveer 385 kilometer, die vanaf 37.000 dollar te koop is.

Toen Musk de Model 3 in april 2016 onthulde beloofde hij dat de auto voor 35.000 dollar te koop zou zijn. De bouw van de auto's begon evenwel met veel duurdere versies. Daarmee wilde Tesla de kosten voor het nieuwe model versneld terugverdienen. Pas als die kosten omlaag gingen werd het goedkope model haalbaar. In Nederland is de goedkoopste Model 3 waarschijnlijk voorlopig nog niet leverbaar. Sinds begin dit jaar worden er Model 3's afgeleverd in Europa, maar dat betreft nog de duurdere types.

Winkels omgebouwd

In een toelichting op de bekendmaking zei Musk dat Tesla waarschijnlijk in het eerste kwartaal niet winstgevend zal zijn. Dat komt onder meer door ,,een flink aantal'' eenmalige lasten in de periode en ,,uitdagingen'' om de Tesla-wagens in Europa en China te krijgen. Winstgevendheid zal er waarschijnlijk in het tweede kwartaal van het jaar wel inzitten, denkt Musk.

Enkele van de ruwweg 130 winkels van Tesla zullen, op drukbezochte locaties, blijven bestaan als informatiecentrum of toonruimte van het merk. De andere worden omgebouwd tot service- en reparatiecentrum.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 jan Euro doet stapje terug
  2. 25 jul Tegenvallende daling Duitse Ifo index 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

EUR/USD

1,0654 19:27
+0,0011 +0,10%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links