Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Zeijl: NN en Adyen meest kansrijke aandelen voor oktober

Van Zeijl: NN en Adyen meest kansrijke aandelen voor oktober
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts twijfelen wat oktober gaat brengen. Dit blijkt uit de enquête van analist Corné van Zeijl van Cardano.

"Voor oktober zijn er evenveel optimisten als pessimisten", aldus Van Zeijl. Veel geopolitieke onrust, een scherpe stijging van de rente en een negatief effect van actiegroepen op bedrijven zijn factoren die de experts volgens de analist noemden. "Sommige experts denken dat we het einde van de renteverhogingen hebben gezien. Andere denken dat er nog een aantal komen."

Top & flop

De experts denken dat de aandelen NN Group en Adyen de beste keuzes voor oktober zijn. "De experts hebben een voorkeur voor afgestrafte aandelen", concludeerde Van Zeijl.

Wegblijven is het volgens de experts bij Philips en ArcelorMittal. "Dit laatste aandeel staat opmerkelijk vaak bij de floppers", merkte Van Zeijl op.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 62% zegt kopen 34 stemmen
AEX 74% zegt kopen 23 stemmen
ArcelorMittal 67% zegt verkopen 21 stemmen
NN Group 70% zegt kopen 37 stemmen
Philips Koninklijke 81% zegt verkopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. RonaldB 2 oktober 2023 08:45
  Vorige maand stond Adyen ook al bij de top: "Voor september hebben de experts vooral vertrouwen in Adyen". Op 1 september stond de openingskoers op 767 het slot in september was 700, een daling van zo'n 8,7%.

  Vorige maand schreef ik hierover:

  ""De experts houden wel van een koopje", aldus Van Zeijl, wijzend op de koersval van 54 procent voor Adyen na de halfjaarcijfers.", bijzonder dat dit dan de experts zijn, ik zou toch verwachten dat experts minder naar relatieve aspecten zouden kijken. Relatief gezien lijkt 54% omlaag al snel een koopje, echter met ~31 miljoen aandelen a ~800 euro per stuk, zit je aan een waardering van ~24,8 miljard, dat lijkt mij toch wel wat veel met een H1 2023 EBITDA van 320 miljoen.

  Blijkbaar denken de experts nieuwe maand, nieuwe kansen. Vorige maand was ik wat negatiever over Adyen, deze maand iets minder negatief (de koers is gedaald dus dat is dan de logische conclusie), maar ik ben dan ook geen expert.

  Wat betreft NN durf ik geen voorspelling te doen, de afstraffing in de koers was fors, daar kan je inderdaad op gokken dat die weer opveert. Het probleem met de woekerpolissen gaat echter niet zomaar weg, dus dat kan het sentiment onder druk blijven zetten. Denk dat het er vooral aan ligt wat hier nog meer over in het nieuws komt de komende maand.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 17:28
  1.070,600
  -1,58% -17,200
 2. AEX 17:43
  765,04
  +0,40% +3,05
 3. 23,205
  +1,64% +0,375
 4. NN Group 17:28
  34,850
  +9,76% +3,100
 5. 18,730
  -0,52% -0,098

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links