Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferseizoen nadert einde en schuldenproblematiek VS houdt gemoederen bezig

Cijferseizoen nadert einde en schuldenproblematiek VS houdt gemoederen bezig

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen zich komende week opmaken voor het laatste restje aan bedrijfsresultaten en vervolgens zal de aandacht langzamerhand weer opgeëist worden door de macro-economische agenda. Ook zal de schuldenproblematiek in de VS de gemoederen blijven bezighouden.

Maandag belooft het nog een relatief rustige dag te worden en gaat in Nederland de meeste aandacht uit naar de cijfers over het consumentenvertrouwen, prijzen van bestaande koopwoningen en de totale investeringen. Ook staat het consumentenvertrouwen in de eurozone op de agenda.

Dinsdag is het tijd voor de voorlopige inkoopmanagersindexen. In de VS volgen dan ook nog de cijfers over het aantal nieuw verkochte woningen gedurende april.

Op woensdag krijgen we meer te weten over het ondernemersvertrouwen in Duitsland en Frankrijk. In het VK staan de inflatiecijfers op de agenda en zal de voorzitter van de BoE naar verwachting een toelichting geven op de recente ontwikkelingen en het te voeren rentebeleid. In de VS wordt het aantal nieuwe hypotheekaanvragen bekendgemaakt, evenals de wekelijkse olievoorraden. Tevens staan de laatste notulen van de Federal Reserve op de rol.

Donderdag krijgen we meer duidelijkheid over de definitieve economische groei in het eerste kwartaal in Duitsland. Ook de data over het Duitse consumentenvertrouwen wordt gepubliceerd, evenals het consumentenvertrouwen in Frankrijk. In de VS zal er aandacht zijn voor de tweede ramingen over de economische groei gedurende het eerste kwartaal. Ook staan wekelijkse werkloosheidsaanvragen op de agenda, net als de aanstaande woningverkopen en de Chicago Fed index.

Aan het einde van de week volgen nog de Britse detailhandelsverkopen. In de VS zal de aandacht opgeëist worden door de cijfers over de persoonlijke inkomens en de PCE-inflatie. Dit laatste geldt als een belangrijke graadmeter voor de Fed. We sluiten af met de cijfers over het consumentenvertrouwen in Michigan.

Laatste restje bedrijfscijfers

Het cijferseizoen nadert het einde. Er staan nog maar een paar namen op de agenda. In Nederland is het woensdag de beurt aan Aalberts met een update en donderdag publiceert Lucas Bols de jaarcijfers. Euronext noteert dinsdag ex-dividend.

In België gaan maandag Xior, CFE en EVS ex-dividend en opent Unifiedpost de boeken. Ook gaan gedurende de week Ackermans, VGP en D'Ieteren ex-dividend en staan er jaarvergaderingen gepland voor Mithra, MDxHealth, What’s Cooking en D'Ieteren. Donderdag zijn er nog cijfers van Ascencio.

Internationaal is er komende week aandacht voor resultaten van onder meer Zoom in de VS op maandag. Macy’s, Nvidia en Snowflake op woensdag en Best Buy op donderdag. Er zal met name aandacht zijn voor Nvidia, waarvan het aandeel dit jaar al meer dan is verdubbeld, meeliftend op de recente AI-hype.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 77% zegt kopen 13 stemmen
AMX 83% zegt kopen 12 stemmen
ASCX 80% zegt kopen 10 stemmen
BEL 20 75% zegt kopen 8 stemmen
BEL Mid 67% zegt kopen 6 stemmen
BEL Small 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 21 mei 2023 22:03
    Biden and McCarthy to meet on Monday as debt ceiling talks resume

    WASHINGTON (Reuters) - U.S. President Joe Biden and House Republican Speaker Kevin McCarthy will meet to discuss the debt ceiling on Monday, after a "productive" phone call as the president headed back to Washington, the two sides said on Sunday.

    www.investing.com/news/economy/biden-...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18 apr
    865,36
    +0,00% +0,01
  2. AMX 18 apr
    926,60
    +0,86% +7,92
  3. ASCX 18 apr
    1.189,83
    -1,50% -18,08
  4. BEL 20 18 apr
    3.826,58
    +0,84% +32,01
  5. BEL Mid 18 apr
    6.983,47
    +0,15% +10,57
  6. BEL Small 18 apr
    8.953,80
    -0,09% -7,94

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links