Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economie eurozone groeit harder door dan voorzien

Economie eurozone groeit harder door dan voorzien
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De economie in de eurozone is in maart harder gegroeid en ook flink meer dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 55,6 tegen 52,7 in februari. De taxaties van economen lagen op een index van 52,5.

De inkoopmanagersindex voor de industrie bleek vrijdag in de voorlopige meting te zijn afgenomen van 48,5 in februari naar 47,1 in maart. De verwachting duidde op 49,0.

De samengestelde index steeg hiermee van 52,0 naar 54,1, de hoogste stand in 10 maanden. Vooraf gingen marktkenners uit van een index van 51,9.

S&P sprak in een toelichting van extra signalen dat de economie de weg omhoog heeft hervonden, na de krimp aan het einde van vorig jaar. Daarbij neemt de inflatiedruk ook steeds verder af en versnelt de banengroei. 

Toch is de groei per saldo bescheiden en volledig afhankelijk van de dienstensector, aldus S&P. 

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links