Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank zet IMCD op verkooplijst

Deutsche Bank zet IMCD op verkooplijst
Beeld: IMCD

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag het advies voor IMCD verlaagd van Houden naar Verkopen, terwijl het koersdoel van 133,00 naar 116,00 euro ging.

Analist Dominic Edridge stelde dat de marges een deel van het probleem zijn. De marges zijn onderdeel van de huidige cyclus en zullen op een gegeven moment terugvallen, zo voorziet de analist. "IMCD verdient momenteel extra dankzij tekorten, verstoringen in de aanvoerketen en gestegen inputkosten", aldus Edridge. Hierdoor stegen de marges tot recordniveau.

"De situatie zal in de toekomst volledig omkeren, nu er signalen zijn dat de economie normaliseert en de vraag en het aanbod in balans komen", aldus de analist. In 2020 waren de marges pro-forma nog 9,6 procent en Berenberg mikt op een marge van 10,3 procent in 2024.

Het aandeel IMCD sloot woensdag op 154,20 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Bonost 18 augustus 2022 10:48
    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze analist hoopt op een terugval van de marges. Doet hij dit met opzet? Normaal gesproken zijn verstoringen in de aanvoerketen een negatieve invloed op de verdiencapaciteit en nu ineens niet? En nog wat andere vaagheden (o.a. normaliseren van de economie; en dan denk ik oh, was die dan niet normaal op dit moment) completeren dan zijn verhaal.
    Ongeloofwaardig verhaal dus en absoluut niet serieus nemen dit advies.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links