Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Banengroei VS houdt Fed agressief'

'Banengroei VS houdt Fed agressief'

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banengroei in juli was het dubbele van wat was verwacht en is daarmee een duidelijke indicatie dat de Federal Reserve nog van geen wijken kan weten. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Het hele rapport is ook niet vertekend. Vooraf werd nog rekening gehouden met seizoenseffecten bij de overheid en verzwakking in de bouw en retail, maar daar is geen enkele sprake van. Het rapport rechtvaardigt zo de stevige toon die diverse Fed-prominenten eerder deze week lieten horen", aldus de marktanalist. "Vooral de verdere loonontwikkeling is voor het monetaire beleidsorgaan een speciaal punt van aandacht."

Er kwamen in juli 528.000 banen bij, wat veel meer was dan de 258.000 banen waarop de markt had gerekend. De werkloosheid daalde naar 3,5 procent, terwijl het gemiddeld uurloon met 0,15 dollar steeg.

De euro noteerde vrijdagmiddag kort na de publicatie van het banenrapport op 1,0180 dollar, een daling met 0,6 procent tegen 1,0233 kort voor publicatie van het rapport.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links