Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs blijft boven 110 dollar

Olieprijs blijft boven 110 dollar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag licht gestegen. Bij een settlement van 110,28 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna een half procent duurder. Op weekbasis bleef de olieprijs vrijwel stabiel.

"Olie beweegt in een krappe bandbreedte, gevangen tussen een krapper monetair beleid die een economische vertraging veroorzaakt en een krapper aanbod wereldwijd", aldus marktstrateeg Ole Hansen van Saxo Bank.

Dat laatste kan verergeren wanneer China zijn lockdownmaatregelen volledig opheft. Dan kan de economie herstellen waardoor de vraag naar olie ook weer toeneemt. Eerder deze week reageerde de olieprijs al positief op een kleine versoepeling in Sjanghai.

Brent noteerde vrijdag op 112,37 dollar. Online broker Lynx denkt dat Brent bij een opwaartse uitbraak kan stijgen naar 120 dollar per vat. Bij een neerwaartse uitbraak daalt de prijs van een vat richting de 80 dollar, aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 20 mei 2022 21:05
    De olieprijs naar de 80$ zakken, zal alleen, misschien, gebeuren, als we in een zware recessie gaan, nu die kans is behoorlijk groot, amerika tuimelt almeer in een langgerekte crash, vandaag trokken ze de aex na 14.00u, ook, voor de zoveelste keer, maar eventjes 10 punten naar beneden!!
    Olie verwacht ik, dat hij door china verder omhoog zal gaan!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links