Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB vraagt om B&S om opheldering

VEB vraagt om B&S om opheldering
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft per brief bij groothandelaar en distributeur B&S om opheldering gevraagd over mediaberichten over een conflict dat aandeelhouder en vicevoorzitter Willem Blijdorp van B&S zou hebben met een voormalig zakenpartner. Dit maakte de VEB vrijdag bekend.

In de brief, die op de website van de vereniging valt te lezen, wordt gerept over een conflict over investeringen in steengroeven in Iran, waar dagblad NRC eerder over publiceerde. Tegen de controlerend aandeelhouder Blijdorp is door de voormalig zakenpartner aangifte gedaan vanwege valsheid in geschrifte, smaad, laster, belaging en afpersing. Het Openbaar Ministerie zou volgens NRC niet tot vervolging overgaan.

In een artikel in Het Financieele Dagblad van 24 maart wordt gemeld dat het OM alsnog een strafzaak tegen Blijdorp kan starten.

NRC, zo vatte de VEB in de brief samen, wist in een vervolg te melden dat Blijdorp ook bij diverse andere zakelijke conflicten betrokken zou zijn en waarbij ook de vennootschap B&S als betrokken partij werd genoemd.

De VEB stelde in de brief een achttal vragen op, waarbij de vereniging onder andere aan het bestuur van B&S vraagt hoe deze de rol en betrokkenheid van Blijdorp beoordeelt, waarom van de conflicten door de vennootschap geen melding is gemaakt in het prospectus van 2018 voor de beursgang destijds, en in hoeverre de zakelijke conflicten en juridische procedures kunnen leiden tot financiële gevolgen voor B&S. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: ING zet B&S op Kopen
  2. 16 apr B&S presteert beter dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 50% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

B&S Group SA

4,705 09:17
-0,035 -0,74%
Premium

B&S presteert beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links