Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FDA stuit op nieuw probleem bij terugroepactie Philips

FDA stuit op nieuw probleem bij terugroepactie Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse medische toezichthouder FDA heeft volgend op de terugroepactie in juni door Philips van ademhalingsapparatuur onlangs inspecties uitgevoerd in een productiefaciliteit van Philips Respironics en is daarbij op een nieuw probleem gestuit. Dit meldde de toezichthouder vrijdag in een update.

De FDA meldde tijdens de inspecties aanvullende informatie ontvangen te hebben die niet eerder beschikbaar was voor het bureau met betrekking tot het op siliconen gebaseerde schuim dat werd gebruikt in een vergelijkbaar apparaat dat buiten de VS op de markt is gebracht.

Dit apparaat slaagde niet voor een veiligheidstest voor het vrijkomen van bepaalde zorgwekkende stoffen. Op basis van het reparatie- en vervangingsprogramma van Philips hebben patiënten echter al apparaten ontvangen, waarin dit op siliconen gebaseerde schuim ook is gebruikt. 

De FDA heeft Philips Respironics verzocht om een onafhankelijk laboratorium in dienst te nemen om aanvullende tests uit te voeren om te bepalen wat de mogelijke veiligheidsrisico's voor patiënten kunnen zijn met betrekking tot het op siliconen gebaseerde schuim.

De FDA benadrukt echter op dit moment niet over voldoende informatie te beschikken om te kunnen concluderen dat het op siliconen gebaseerde schuim dat wordt gebruikt in de gerepareerde apparaten enig risico vormt voor patiënten in de VS.

De FDA raadt patiënten, die aan het reparatie- en vervangingsprogramma hebben deelgenomen, niet aan om het gebruik van hun product te staken. De toezichthouder zei de resultaten van de tests bekend te maken zodra ze beschikbaar zijn.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 jan Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 55% zegt verkopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. geert52 14 november 2021 19:49
    Wat een geklungel, stelletje amateurs. Krijg je een herkansing en die wordt ook weer verprutst. Maar niet getreurd we gaan gewoon weer de bonus voor het hogere management veiligstellen! Laten ze voor volgend jaar maar eens alle bonussen van hoog tot laag passeren. Kan iedereen is voelen dat er een andere mentaliteit moet komen.
  2. Eduard de Wit 14 november 2021 20:04
    quote:

    Doordenker schreef op 14 november 2021 18:10:

    Kik hoop dat je gelijk krijgt Renbol. Maar ik ben er niet zo zeker van. Morgen zullen we ‘t beleven. Misschien een goed bijkoop moment zo vlak na de opening.

    Zeker!
    Ik denk een vette vette min bij opening, dan kopen en even houden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

18,895 18 apr
-0,045 -0,24%
Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links