Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Futures Wall Street wijzen omhoog

Futures Wall Street wijzen omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet, wijzend op bescheiden herstel na de dalingen in de voorgaande dagen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

De aandelenmarkten gaan in september omlaag op zorgen over een aanstaande beurscorrectie, nadat de koersen het grootste deel van het jaar onvermoeibaar omhoog marcheerden.

Terwijl de zorgen over de hoge waarderingen toenemen, zijn er signalen dat het economische herstel na de coronacrisis langzamer zal verlopen dan eerder werd gedacht. De besmettelijke deltavariant van het virus, een economische terugval in China en problemen in de aanvoerketens drukken de stemming.

"De zorgen zijn verschoven van de Federal Reserve die het herstel voortijdig de kop in kan drukken naar zorgen over de kracht van het economische herstel", zei Sebastian Mackay van Invesco. Hij zegt dat hij zich ingedekt heeft tegen volatiliteit op de beurzen met put-opties.

Economisch nieuws staat vandaag gepland over de Amerikaanse industriële productie in augustus, die volgens de voorspelling van economen is gestegen. In China liet dit cijfer een groeivertraging zien, maar in de eurozone was juist sprake van een versnelling.

Verder zijn er vanmiddag cijfers over de importprijzen en de olievoorraden en staat de Empire State index geagendeerd.

De olieprijs steeg. Een oktoberfuture West Texas Intermediate liep met 1,4 procent op tot 71,47 dollar, terwijl een novemberfuture Brent 1,4 procent duurder werd op 74,58 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1827. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1807 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Microsoft heeft het dividend met 11 procent verhoogd en gaat voor van maar liefst 60 miljard dollar eigen aandelen inkopen. Het aandeel staat voorbeurs op een winst van 1,3 procent.

De nieuwe iPhone 13-serie van Apple krijgt gunstige recensies in China, dankzij de concurrerende prijs, hoewel de concurrentie en aanvoerproblemen uitdagingen blijven in één van de belangrijkste markten voor Apple. Het nieuwe model lijkt veel op het vorige, maar de camera, rekenkracht en batterij zijn verbeterd. Het aandeel Apple lijkt licht hoger te openen.

Facebook ligt onder vuur nadat The Wall Street Journal onthulde dat het bedrijf weet dat zijn Instagram-app een schadelijke invloed heeft op sommige jonge gebruikers. Dit werd naar buiten gebracht door een klokkenluider bij Facebook en senatoren eisen nu meer informatie. "Dit is misschien maar het topje van de ijsberg", schrijven ze.

Pagaya Technologies is dichtbij een beursgang via een beursvehikel, die het fintechbedrijf op 9 miljard dollar waardeert. Het bedrijf uit New York en Tel Aviv gebruikt kunstmatige intelligentie om mensen meer ruimte te geven om geld te lenen.

Slotstanden

De S&P 500 index verloor dinsdag 0,6 procent tot 4.443,05 punten, de Dow Jones-index daalde 0,8 procent naar 34.577,57 punten en technologie-index Nasdaq zakte 0,5 procent en sloot de handelsdag af op 15.037,80 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links