Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: baggerindustrie heeft hogere prijzen nodig

Beursblik: baggerindustrie heeft hogere prijzen nodig
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is terughoudend over de vooruitzichten voor baggeraars Boskalis en CFE voor de korte termijn. Dat blijkt donderdag uit een rapport van de zakenbank.

De baggerindustrie is aantrekkelijk, omdat nieuwe spelers er moeilijk voet aan de grond krijgen, terwijl er structurele groeitrends zijn. Na vijf jaar met matige vraag en veel concurrentie, kwamen er in de afgelopen maanden weer grote contracten op de markt. Ook de herstellende olieprijs is gunstig voor nieuwe contracten voor Boskalis, dat ook actief is in de offshore olie- en aardgaswinning.

Maar nieuwe projecten in de baggerindustrie hebben vaak een lange aanlooptijd en betere prijsniveaus zijn nodig om de marges doorslaggevend te verbeteren, menen de analisten van Berenberg.

Datzelfde geldt voor DEME, het grootste dochterbedrijf van CFE, net als Boskalis één van de vier dominante spelers in de wereldwijde baggerindustrie. CFE is ook leidend in het snelgroeiende segment van offshore windparken. Voorlopig is de winstgevendheid hier ook onzeker, door toenemende concurrentie en prijsdruk.  

Berenberg ziet voor Boskalis weinig neerwaarts risico dankzij het grote orderboek, maar wacht op meer duidelijkheid voor de middellange termijn. Voor de tweede helft van het jaar wordt een omzetgroei van 15 procent voorzien, dankzij een groot baggerproject in de Filippijnen. De marge over dit jaar zou dan stijgen van 16 naar 16,7 procent.

Voor CFE voorziet Berenberg een omzetgroei van 11 procent in 2021, waardoor de jaaromzet net onder het niveau van 2019 blijft. De EBITDA-marge zou uitkomen op 12,5 procent.  

Berenberg heeft een Houden advies voor beide aandelen, met een koersdoel van 30,00 euro voor Boskalis en 100,00 euro voor CFE. Daarmee liggen de koersdoelen respectievelijk 2 en 10 euro hoger dan voorheen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '22 Nederland zet meer in op windenergie 8
  2. dec '21 Beursblik: Berenberg zet CFE op Kopen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CFE 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links