Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Stijgende resultaten Hydratec

Stijgende resultaten Hydratec
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hydratec heeft in de eerste zes maanden van 2021 de omzet en de winst flink zien stijgen. Dit meldde de industriële onderneming uit Amersfoort donderdag voorbeurs.

"We zijn het jaar goed begonnen. In de verschillende markten zijn manieren gevonden om met de wereldwijde uitbraak van Covid-19 om te gaan. Natuurlijk brengt de pandemie nog wel extra onzekerheden met zich mee, maar wij verwachten ook een goed tweede helft van 2021", aldus CEO Bart Aangenendt van Hydratec in een toelichting.

De omzet steeg in de eerste jaarhelft met 19 procent tot 120 miljoen euro. De EBIT steeg ook, van 3,3 naar 9,6 miljoen euro. Netto leverde dit Hydratec een winst op van 6,7 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2020 was er een verlies van ruim een half miljoen euro.

Hydratec keert een interimdividend uit van 2,10 euro per aandeel, in lijn met het dividendbeleid van een payout ratio van minimaal 40 procent.

Bij de toekenning van het dividend wees Hydratec op "de sterke financiële positie, verbeterde liquiditeit, het goede resultaat over het eerste half jaar, en de vooruitzichten".

De solvabiliteit was per 30 juni 35,3 procent tegen 31,8 procent eind 2020. 

Outlook

"Op basis van de goede resultaten over de eerste helft van het jaar en het goed gevulde orderboek bij Industrial Systems verwachten wij ook goede resultaten over het tweede halfjaar van 2021", aldus Hydratec, dat nog wel waarschuwde voor de onzekerheid die de coronacrisis oplevert voor de divisie Plastic Components.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hydratec 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Hydratec Industries 65,500 16:30
-0,500
-0,76%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links