Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: JPMorgan kiest voor ASR en NN

Beursblik: JPMorgan kiest voor ASR en NN
Beeld: ASR

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove is positief over verzekeraars uit de Benelux, omdat die een aantrekkelijk profiel bieden qua risico en beloning.

Topfavorieten zijn ASR en NN Group, die een eenvoudig verhaal hebben van stabiele groei van de winst of kapitaalaanwas in combinatie met een sterke balans. Beide verzekeraars hebben een Overwogen advies en

koersdoelen van respectievelijk 43,80 en 44,00 euro.

Van de vier verzekeraars Aegon, Ageas, NN en ASR bieden NN en ASR de hoogste dividendrendementen in de komende jaren, met 6,5 tot 7 procent voor ASR en 6,2 tot 7,2 procent voor NN. Aegon zit wat lager met 4,2 tot 7,1 procent en Ageas komt op 5,9 tot 6,8 procent. Voor Ageas is het advies Overwogen met een koersdoel van 60,57. Voor Aegon is er geen advies.

Voor de vier verzekeraars samen is het gemiddelde dividendrendement in de komende drie jaar 5,8 procent. Dat is boven het sectorgemiddelde van 5,2 procent, met kans op aandeleninkopen die het rendement verder kunnen verhogen.

In het eerste halfjaar had ASR een goede kapitaalaanwas, verwachten de analisten, dankzij de gunstige beweging van de rentes. Ook operationeel rekent JPMorgan op goede resultaten bij ASR dankzij lage schades bij de autoverzekeringen en die voor arbeidsongeschiktheid.

Voor NN Group verwacht de bank dat de verzekeraar 657 miljoen euro kapitaal zal genereren in de eerste jaarhelft. Recente overnames zullen ook de discussie bepalen, nu NN zijn aanwezigheid in Oost-Europa heeft uitgebreid met een overname in Polen en Griekenland.

Bij Ageas ligt de aandacht bij de winst, die dit jaar tussen 900 en 950 miljoen zou moeten uitkomen. De Aziatische tak maakt de resultaten volatiel, merken de analisten op. Zij rekenen op een aandeleninkoop van hooguit 130 miljoen euro. Maar die kan lager uitpakken of zelfs komen te vervallen, als er een substantiële overname wordt gedaan.

Bij Aegon ligt de focus op de afbouw van schuld, kapitaalaanwas en kostenbesparingen. De opties voor de Amerikaanse variabele lijfrentes blijven een discussiepunt en positieve uitspraken daarover zouden de koers kunnen steunen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 54% zegt kopen 13 stemmen
Ageas 100% zegt verkopen 10 stemmen
ASR Nederland 84% zegt kopen 19 stemmen
NN Group 57% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 17:00
    5,520
    -1,18% -0,066
  2. Ageas 16:56
    43,200
    +0,19% +0,080
  3. 45,520
    +0,04% +0,020
  4. NN Group 16:59
    42,770
    +0,19% +0,080

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links